Bvc

Igår var vi till bvc igen, jag och Elliot. Dags att väga och mäta igen. Vikten var 4190, alltså hade han bara gått upp 90 gram sen förra måndagen. Lite väl lite tyckte hon. Kan vara för att han sover hela nätterna och inte hinner äta ikapp på dagarna. Så nu försöker vi amma så mycket det går! :)
Lite hade han vuxit på längden iallafall, nu 56 cm. Och det märks, bodysarna i storlek 50 börjar bli tajta.. :)

Annars tyckte hon att han var jättefin, pig och med. Hon fick sig några leenden också! :) Det har han gjort ett tag här hemma. Det är så mysigt när han ler åt en och man får kontakt, finaste!

Bvc idag

Turen till bvc idag gick bra! Elliott skötte sig utmärkt! Skrek ingenting, låg bara och tittade omkring sig. :) Han hade gått upp 100 g sen förra måndagen, så vikten idag var 4100 g och han var 55 cm lång.

Fick en ny tid den 28 dec, så då får vi hoppas att han gått upp ännu mer! :)

17 dagar

Är han idag, man märker att det hänt saker på den korta tiden. Han är mer vaken nu och iakttar massor. Vi har också lärt oss hur han funkar lite bättre. Har inte varit så många skrikfester senaste dagarna! Och då är mamma nöjd! :) Tycker inte om när han är ledsen, det gör ont i hjärtat!

Idag ska vi ner till BVC för första gången. Och vi tvä själva dessutom, då pappa har börjat jobba igen. (Han jobbar bara idag och imorgon, sen har han julledigt ett bra tag! :) Spännande att se hur det går. :) Hoppas att han har gått upp i vikt nu!

Amning

Amningen fungerar bra, tack och lov. Var lite orolig att det skulle krångla. Han hittade bröstet direkt när han kom till mig och började suga. Men första dygnet blev det sedan inte så mycket, fick då hjälp av dem på bb att få honom att hitta rätt. För när han låg vid bröstet sög han lite grann, sen blev han arg! Fick tillslut en amningsnapp av dem och då hittade han rätt direkt. Och blev inte så frustrerad.

Sen har vi kört på med amningsnappen här hemma också. Har provat några gånger utan, men han får inte nåt tag då. Tror mina nipplar är för små..:) Mjölken rann till ordentligt första natten vi sov hemma. Var tvungen att pumpa lite då, för dom var så fulla. Nu känns det som att det är anpassat efter hans behov.

I början kräktes han en del efter han ätit, men det har han inte gjort nu på några dagar. Han äter i typ 20-30 minuter åt gången. På dagen kan det gå allt mellan 1,5-3 timmar mellan målen. Och på natten äter han ju ingenting. :)

Två veckor (lite drygt)

I fredags blev vår lille E hela två veckor! :) Han har hunnit:
  • tappa navelstumpen, det gjorde han när han var 10 dagar (har jag för mig).
  • tagit första barnvagnsturen, vi gick upp till ICA och handlade.
  • Åkt en del bil, vilket han verkar gilla!
  • Varit med oss och shoppat
  • Varit på glöggkväll. Där han skötte sig utmärkt, lite gnällig en stund bara. :)
  • Sover hela nätterna, ca 23/24-9/10!

En vecka idag!

Idag blir vår lille son en vecka!

I onsdags var vi iväg för att göra PKUtestet på bvc. Tyvärr fick vi åka ända in till gamla stan för att göra det. Kändes ju inte helt optimalt, men det gick. :)

Där vi vi väga honom, 4080 g, å hon sa att han går upp bra. Sen var det dags för att ta blodprovet, han ammade under tiden. Första sticket vägrade det komma något blod ur, så bm blev tvungen att sticka en gång till, och då kom det blod så det räckte. Skönt att det funkade! :)

Sen vi kom hem har han sovit och ätit bra, sover ca tre timmar i sträck för att sedan äta. Men natten mot torsdag var ingen höjdare! Han sov typ ingenting, bara skrek. Det gör så ont i hjärtat! Vi tog då fram nappen för att se om den tröstade, han fick också sova mellan oss i sängen. Lite slumrar fick vi till och han sov faktiskt några timmar i sträck på fm, så då fick vi också sova.

I natt har det gått lite bättre, han sov i vår säng, så jag kunde amma när han låg. Även i natt fick han nappen när han inte kom till ro. Fram till klockan tre ungefär var det gnälligt och kortare sovstunder, men sen från halv fyra så sov han fram till 10! Galet!

Just nu ligger han och sover på pappas bröst och jag tänkte passa på att sova/vila lite.

Välkommen till världen!

I fredags 2 december, 11.49, kom han äntligen. Det var en lång och utdragen förlossning som resulterade i att han fick hjälp av sugklocka för att komma ut. Han var 53,5 cm lång och vägde 4125 g, inte så jätteliten alltså..:)

Vi mår efter omständigheterna bra alla tre. Kom hem från bb i söndags och har alltså spenderat tre nätter hemma. Återkommer senare med hela berättelsen, nu ska jag försöka vila en stund innan vi ska in mot stan för att ta blodproverna på sonen.


RSS 2.0