19 dagar

Vattkopporna ser bra ut faktiskt, hon har inte fått några nya varken igår eller idag! :) Så vi hoppas att det är klart nu! :) Vi vill ju kunna träffa lite folk och åka hemifrån lite nu! :)
 
Annars går det också bra. Hon äter glatt (?) sin medicin, ammar ca var tredje timme, blir ibland 2 timmar och ibland 4 timmar emellan också.. Har märkt att en del bodysar redan börjar bli tajta att knäppa i grenen. :) Kanske dags för 56 snart. ;)
 
Igår gick vi ner till sjön hela familjen, vi hade med pickninck och en boll som Elliot och pappa lekte med. :) Under hela tiden sov lillasyster i vagnen, hon började gnälla lite, så då gick vi hem, trodde hon ville äta. Men när vi kom hem sov hon gott igen, och förtsatte sova typ 2 timmar till i vagnen! :)

Mera vattkoppor....

I dag upptäckte jag två prickar på lillasyster, en i pannan och en ovanför örat.. Dom såg inte ut som "vanliga" plitar utan var liksom vätskefyllda. Så tänkte ju förstås direkt vattkoppor.. :/
 
Ringde och rådfrågade 1177 som tyckte att vi skulle åka in till Astrid Lindgren, så nån kunde kika på det och ge henne något mot kopporna. Sambon var iväg till tandläkaren, så vi kom inte iväg förens vid 13-tiden..
När vi kom dit gick jag in själv och sen blev vi visade till ett rum som man gick in i från utsidan, för att inte smitta någon inne på akuten.. Vi träffade en sjuksköterska som kollade tempen och syresättningen, som båda såg bra ut. Hon skulle försöka få en läkare att komma och titta ganska snabbt för hon kunde inte säga så mycket mer.
 
Vi blev lite stressade eftersom vi hade Elliot på förskolan och när klockan närmade sig 15.30 så ringde vi på sköterskan och sa att vi behövde åka för att hämta honom på förskolan.. Då fick hon bråttom, och läkaren kom dit ganska snabbt efter det. Hon tittade också på henne och på kopporna, som hon också tyckte såg ut som vattkoppor. Sen gick hon för att ringa infektionsavdelningen för att diskutera vad de skulle göra. Allt blev ju mer omständigt eftersom jag inte hade "fullt" med antikroppar... Hon dröjde och vi fick ringa mormor som fick rycka ut och hämta Elliot på förskolan.
 
Efter ett tag kom hon tillbaka iallafall och sa att vi fick åka hem med en medicin som vi ska ge 4 gånger per dag i fem dagar. Den ska hjälpa henne att ta hand om viruset och dämpa det lite. Läkaren sa också att de diskuterat om vi skulle lägas in för att de skulle kunna ge medicinen intravenöst... Men eftersom att hon verkar pigg, äter bra och allt ser bra ut så kunde vi åka hem. Vi ska dock vara uppmärksamma på om hon förändrar beteende, typ blir slö, äter sämre eller så. Då ska vi komma in igen!

Längd och vikt

3/2: 3720 g (nyfödd)
7/2: 3540 g (4 dagar)
12/2: 3700 g (9 dagar)
16/2: 3790 g (13 dagar)

Elliot

Nu har Elliot varit på förskolan i fredags och mån-ons den här veckan. Han har än så längs fått ha sina "vanliga" tider men vi har lämnat vid typ 9 och hämtat vid 3 iallafall. Från och med nsta vecka kommer han att börja gå sina nya 30 timmar/ vecka. Vi hade tänkt att han får vara ledig på måndagar och gå 8.30-16 tis-fre.
 
På måndagar har nämligen öppna förskolan öppet 9-16, så då tänkte jag att vi kan hänga där tillsammans. :)
 
Hoppas att jag får ihop det med lämningarna bara, det är inte det lättaste att få iväg honom på morgonen.. Men väl där så är det inga problem.. Är inte så sugen på att börja morgnarna med att bråka med honom.. :/ Men det kanske går bra! :) *hoppas* Sambon är ju hemma ett tag till, så det kanske hinner ändras.

Kompisbesök

Igår var en kompis med sambo över å fikade och hälsade på lillasyster! :) Dom hade fina presenter med sig och man kan väl säga att de träffade mitt i prick, då jag själv köpt en likadan klänning! :) (dock i större stl, så det gör ju inget)
 
 

2 veckor!

Igår blev hon alltså två veckor! :) Känns både som att det var igår och samtidigt att hon alltid funnits med oss.. :)
Hon är för det mesta en nöjd tjej. Hon äter bra, kräks iband men inte lika mycket sedan vi blivit bättre på att rapa henne efter maten. :)
 
Hon sover bra på nätterna, igår natt sov hon 5 timmar i sträck innan hon vaknade för mat första gången. Det var sköönt och jag kände mig utvilad på morgonen. V ligger oftast och sover till typ 9-tiden, sen går jag upp och äter lite frukost och glor på tv. :)
 
Hon brukar ha en vaken period på em/kvällen, då hon kan vara lite grinig..
 
Hon har ju kunnat ha bodies i stl 44 sen hon föddes, men dom börjar bli trånga så jag har plockat bort dom och några i stl 50. 56 är fortfarande för stort, men snart så. ;) Blöjor använder vi stl 1 just nu.

Höftkoll

Idag hade vi första tiden på KS för att kolla höfterna. Vi gjorde ju samma sak med Elliot eftersom att jag hade omogna höfter när jag var liten. Så idag var vi dit för att göra ultraljud, sen ska vi tillbaka på fredag för att få träffa läkaren. Hade ju varit bra om vi fått båda tiderna samma dag, för besöket idag tog max 5 min..
 
Hon skötte sig bra iallafall, sa inte ett ljud när de gjorde ultraljudet. Hoppas det gå lika bra på fredag.. :) Men då är det lite med känna och klämma på höfterna.

Första bvc-besöket

Idag var vi till bvc för vägning och mätning för första gången. :) Allt såg bra ut, bvcsköterskan tyckte hon såg fin ut i huden, huvudet hade fin form och så hjälpte hon till att pilla bort sista delen av naveln som inte lossnat av sig själv. Större delen ramlade bort igår. :)
 
Vi var ju förstås mest nyfikna på längden och vikten.. :) Och visst hade hon gått upp, hela 90 g sen i torsdags! :) Så nu är hon över födelsevikten!
 
Vikt: 3790 g
Längd: 52,5
Huvudomfång: 37,1

Besök

Idag har vi haft fler besökare här! :) Har varit trevligt, har ju varit ganska isolerade sen vi kom hem från BB.. Dels har ju Elliot haft vattkoppor och sen har många varit sjuka. Men idag var både min bror med familj och sambons syster med familj här. :)
 
Lillasyster fick mer fina presenter, body, byxor och strumpor av sambons syster och en supersöt glasskallra av brorsan. :)
 
 
 
 
 
 

Fina presenter

Tänkte jag skulle visa vad fina saker lillasyster fått i "Välkommen till världen"-present. Mormor och morfar var ju och hälsade på dagen efter vi kom hem från BB och idag har vi haft besök av Farmor med sambo. :)
 
Det här hade mormor och morfar med sig:
 
En gosig filt, pyjamas, body och tights, tröja och tossor och en vagnleksak. :)
 
Från farmor med sambo:
Bodys, strumpor, pyjamas och en gosig nalle. :)
 
 

Bvc- hembesök

Idag hade vi BVC här på hembesök. Fick massa information och papper, kunde ställa lite frågon och så var det ju förstås dags att väga lillan! :) 3700 g vägde hon idag, har alltså gått upp 160 g sen i lördags. Det var godkänt! :) Ska dit på måndag igen så får vi hoppas att det fortsatt uppåt då. ;)
 
 

Ute

Igår var vi ute på baksidan allihopa, E åkte snowracer i vår egen lilla backe! :)
 
 

Lillasyster 9 dagar

Nu har hon varrit med oss i drygt en vecka och jag tycker det mesta flyter på bra just nu. :) Senaste två nätterna har hon sovit riktigt bra, ammat med 2-3 timmars mellanrum, ätit och sedan somnat om. Vi har också börjat ge henne nappen, speciellt på natten..
 
Hon är visst en lite kräkbebis, det var inte storebror. Hon kräks mest hela tiden, speciellt efter maten. Och om hon ätit för mycket kommer en redig kaskadspya. Så det går åt lite mer kläder än vad vi var vana med.. :)
 
Idag var vi ute på en promenad, vi gick till Statoil och köpte glass, till Elliots förtjusning. Så det blev invigning av vagen ute! :) Hon verkade trivas bra, sov hela promenaden och medans Elliot lekte i lekparken, fortsatte sova när vi kom hem och jag fick typ väcka henne för lite mat efter 3 timmar. :)
 
När vi är hemma får hon ligga och sova i vagnen, det funkar bra. Hon sover gärna i famnen också! :)
 
 
 
 

Längd och vikt

3/2: 3720 g (nyfödd)
7/2: 3540 g (4 dagar)
12/2: 3700 g (9 dagar)

Vattkoppor!

När vi kom hem i onsdags såg vi en prick på Elliots rygg.. Funderade på om det var vattkoppor, men vi tänkte att eftersom det bara var en och mer såg ut som ett bett så tänkte vi inte mer på det.. Dagen efter märkte vi inte så mycket mer, men på fredag morgon hade han fått flera nya prickar, så då insåg vi att det var vattkoppor! Vilken tajming! :/
 
Då började cirkusen, eftersom jag var osäker på om jag haft vattkoppor som barn.. Vi hade en tid på BB sthlm på lördagsmorgonen för att göra PKU. Och vi hade ringt dagen innan för att rådfråga om vattkopporna. Så när vi kom dit på morgonen blev vi stoppade i dörren och invisade i ett rum utanför själva avdelningen. Eftersom de inte ville riskera att släppa in mig och jag skulle vara smittad...
 
PKU togs och det gick bra, sen fick jag lämna blodprov för att se om jag hade antikroppar mot vattkoppor. Men ingen visste riktigt vilket prov som skulle tas.. Så de tog två! :) Sen skulle det skickas till KS, men transporten dit gick inte förens 14, så de skickade mitt prov i en egen bil direkt. :) Svaret skulle komma senare under dagen.
 
En läkare skulle kolla på lillasyster innan vi fick gå (eftersom hon nte var ett dyng när vi lämnade bb), läkaren hade förstås försovit sig! Så henne fick vi sitta och vänta på.. Hon tyckte också att jag och bebisen skulle bo någon annanstans under tiden E har vattkoppor! Var inte så sugen på det kan jag säga.. Och vart skulle vi ta vägen..?
 Tyckte att vi nog redan blivit utsatta efter två dygn hemma med E.. Och tydligen smittar det värst precis innan själva kopporna bryter ut..
 
Iallafall, vi åkte hem och skulle ringa för att få provsvaren under dagen. När jag ringde så fick jag prata med en bm som sa att proven visade gränsvärden och att en läkare skulle ringa upp.. Blää!
 
Läkaren ringde upp och sa nåt i stil med att värdena inte var tillräckligt höga, att jag antagligen haft en lindrig variant av vattkopor och att både jag och bebisen har delvis skydd. Men att hon ville att jag skulle ta vattkoppsvaccinet iallafall. Sen får vi vänta och se helt enkelt om någon av oss åker på det..
 
I måndags hade vi tid för hörselscreening på DS, så då tänkte jag att jag skulle passa på att åka förbi vaccinationsstället i Täby C och få mig sprutan. Men de ville inte ge mig den utan att få ok från sin läkare, som förstås satt i möte, så jag åkte hem utan spruta. Fick ringa DS igen för att få namn på läkaren som sa att jag skulle få sprutan så att de på vaccinationsstället kunde skriva in det när dom gav mig sprutan. Fick alla klartecekn på tisdagsmorgonen så då åkte jag in och fick sprutan! Puh! Nu hoppas jag slippa fundera mer på det här..!
 
Elliot har hanterat kopporna väldigt bra, det har inte kliat så värst på honom och det var bara några dagar det kom nya koppor. Nu har han inte haft några nya och alla han haft har torkat. Så ev får han gå till fsk några timmar imorgon..

Första dygnet

Vi fick snabbt komma in på ett familjerum efter att hon kommit. Tror det var lite tryk på förlossningsrummen. :)
Efter en stund fick hon vägas och mätas, 3720 g och 49 cm! :)
Hon kräktes en del foster vatten, låg och snuttade ett tag och somnade sen. Hon sov mellan typ 23.30 och 5.30. Sen var det snuttdags och hon somnade om igen vid 7. Jag däremot hade svårt att sova på natten, tror jag somnade vid 3-tiden eller nåt, så några timmar fick jag iallafall.. :)
 
Eftersom att vi hade Elliot hemma så var vi inte så sugna på att stanna på BB så länge, så vi åkte hem redan dagen efter, vid 4 tiden. Sambon åkte först och hämtade E på fsk, sen kom de tillsammans och hämtade mig och lillasyster på sjukhuset.
 
Innan vi åkte var det läkarkontroll, som hon förstås klarade! :) Sen var vi fria att åka!

Förlossningen

Vi åkte ju in till DS på tisdagen, vi trodde att vi skulle få komma in på morgonen, men det dröjde ända till 11.30 innan vi var där. Tror dom hade haft det lite körigt på natten.. :)
 
När vi kom in fick vi iallafall ett rum där vi installerade oss. Sen var det dags för undersökning och ctg av bm, hon ville dock invänta läkaren för en second opinion innan hon kunde ta hål på hinnorna. Så det dröjde ett tag ( som vanligt.. ;)) innan läkare och en läkarstudent kom och undersökte de också. Jag var då öppen ca 3 cm och lite kvar av tappen (?). Läkaren höll med om att det var läge att ta hål på hinnorna, dock var det snart skiftbyte, vid 14, så den nya barnmorska som skulle ha hand om oss uner em/kvällen skulle komma och ta hål på hinnorna efter genomgången.
 
Det var ett tag kvar, så vi passade på att gå å käka lunch nere i restaurangen! :)
 
Vi var tillbaka vid 14.30 och straxt efter det kom nya bm och undersköterskan in. Klockan tre var det hål på hinnan och vattnet började rinna. :) Sen höll vi oss på rummet och gjorde en ny undersökning en timme senare, jag var då öppen 6 cm. Hade lite väkar, men inga jag kände av. Vid straxt efter 17 så började jag få värkstimulerande dropp. Vi fick in lite middag straxt innan 18 och då var värkarna helt ok, jag kände att dom kom, men de gjorde inte ont eller så.
 
Sen gick det däremot snabbt! Jag la mig på sängen efter vi käkat, undersköterskan T stannade kvar med oss på rummet (dom måste ha förstått att det snart skulle börja göra ont..) Började känna värkarna och fick koncentrera mig när de kom och andas. Sen på typ 3 värkar började det göra asont! Och jag bad om lustgas och EDA! Precis innan hade T gått ut för att fixa en värmepåse, men sambon fick ropa tillbaka henne, fick lite panik när vi blev ensamma på rummet.
 
Fick iallafall igång lustgasen och den var kanon! Tyckte jag fick in snitsen direkt. ;) Tog ca 45 minuter innan EDA kom på plats och under den tiden tog jag mig igenom värkarna med hjälp av lustgasen och underbara T som pratade lugnt med mig hela tiden, vilket stöd hon var!
 
När EDA började verka så fick jag en kort paus och värkarna blev lite mildare, men det varade inte länge... Bm berättade att hon skulle gå ut en stund och att det bara var att ringa om vi behövde.. Tror hon bara hann ut ur rummet så kände jag paniken stiga, så det var bara att ringa in dem igen. :) Efter det stannade någon på rummet hela tiden! :)
 
Svårt med tidsuppfattningen, men tror att de gjorde en undersökning här nån gång och det då var 10 cm. Började känna krystimpulser men det var inte dags riktigt än.. Ändrade ställningar hela tiden för att hjälpa bebisen ner, var lite segt då hon också åkte upp igen efter värken.. Det kom en till bm som hjälpte till att trycka lite på magen så att hon skulle stanna kvar och det lyckades. :)
 
Ett tag var hjärtljuden ite så bra, då ville dom ha ut henne, men det blev bättre och inte så bråttom. Men de ville ju ändå inte att jag skulle ligga och krysta hur länge som helst och bli trött. Bm sa att om jag inte tar i nu så kommer de att behöva ta hjälp av sugklockan! Ville jag förstås inte, men ärligt talat så vet jag inte om det hade spelat så stor roll. Tyckte verkligen inte att det hände nånting hur mycket jag än tog i! Men jag (och dom) tror att jag var rädd och inte vägade ta i ordentligt.. För rätt var det var så bestämde jag mig bara och huvudet kom ut. Gaah, såå ont!! Och sen nästa värk var det klart! <3 Då var hon ute! Moderkakan kom också nästan på en gång.
 
Den här gången fick jag upp bebisen på bröstet direkt! Och jag kunde nog inte riktigt förstå att det var över.. Var alldeles skakis och visste inte riktigt vad jag skulle göra med det lilla knyttet.. :) Men det var såå skööönt att det var över!!
 
Tycker överlag att förlossningen gick bra, visst det gjorde skiitont men var så mycket bättre än första gången! Helt otroligt vad kroppen klarar av. Bm och de andra gjorde ett superjobb! De hjälpte mig igenom förlossningen och såg till att jag bara behövde sy 2 stygn! Så tacksam!

15-02-03

Då föddes lillasyster! :)
Hon vägde 3720 g och var 49 cm lång och kom till världen 21.52.
 
Vi stannade på BB knappt ett dygn, mest för att jag ville hem till Elliot.. Men jag tycker det har rullat på bra sen vi kom hem, några hinder har vi stött på, men gör ett eget inlägg om det! :)
 
 

Besök på BB Sthlm idag, (39+0)

Idag hade vi alltså tid på BB Sthlm igen. Vi var ju där förra veckan, och då var det inte läge att sätta igång något, bebis låg högt och rörligt och tappen var inte mogen.
 
Idag däremot såg det lite bättre ut! :) Mjuk tapp och öppen 2-3 cm, så vi blev inbokade att komma imorgon bitti för en igångsättning! :) Iom att läget var som det var idag så kommer de örja med att ta hål på hinnorna, så hoppas vi att värkarna kommer igång av sig själva efter det! :) Så nu är det nära.. Och nervositeten är svår att ignorera! ;)
 
Vi ska ringa in vid 8-tiden och få veta när vi ska komma in. Så vi lämnar  E på förskolan och sen drar vi iväg. Mormor får hämta honom sen och sova med honpm här hemma hos oss. Så får vi se hur det bir sen, beroende på hur det går för oss på BB. Han sa själv när vi pratade om det idag att: "Jag kan vara på dagis med fröknarna och ni kan vara hos läkaren och ta ut Sylva, sen kan ni hämta mig!" Gullunge! Sa dock att mormor kommer hämta honom, så hoppas att det går bra det också. :)

Vecka 40 (39+0)

Idag är vi alltså inne i vecka 40! Galet.. :) Så här såg morgonens mage ut. ;)
 
 
 
 
 
 

Present

Igår var min kollega som jag delar klass med över och fikade. Superkul att träffas och det slutade med att vi satt och pratade i 3 timmar! :) Hon hade en lite present med sig till Sylva, supersöta kläder!
 
 

RSS 2.0