Första tanden!

Igår tittade Veras första tand upp! 6 månader och 3 veckor gammal. Hon har varit lite grinig senaste dagarna, kan bero på tanden eller så är det förkylningen som hon har haft.

Sitta och åla

Nu, sedan nån vecka tillbaka, så sitter hon själv om man sätter henne upp. :) En ganska lång stund klarar hon av, så länge hon inte ser något intressant på sidan eller framför, då tippar hon. :)
 
Hon har också börjat åla allt mer, extra fort går det om hon ser nån av Elliots leksaker. ;) Hon snurrar runt åt olika håll helt obehindrat och har också börjat försöka komma upp i krypställning. Hon kommer upp med benen men inte riktigt med armarna. Jag prode att ställa henne på knä och på händer, så stod hon så nån sekund, men hon kommer inte upp helt själv än. Men det lär väl inte dröja så länge innan hon fixar det med...

6 månader!

Idag blir Vera 6 månader! Och jag tycker att det har hänt mycket senaste tiden. :)
 
* Börjat ta sig framåt på golvet (i gåstolen har hon kunnat det ett tag)
* Använder kläder i stl 68/74
* Gillar mat, vi har precis börjat ge henne lite mat och gröt och hon är jätteintresserad! :) Igår åt hon potatis och broccoli till lunch och katrinplommon till efterätt. :)
* Dricker ca 150 ml ersättning åt gången.
* Är oftast en väldigt glad tjej och lätt att ha att göra med! :)
* Men samtidigt betämd och tydlig med vad hon vill, som när hon är hungrig eller trött.
* Sover nu jämta på sitt rum på natten. Oftast på dagen ochså om vi är hemma.
* Sover två gången per dag, en gång på förmiddagen vid ca 10-11 och en gång till på em. På fm kan hon sova i allt mellan 40 minuter och tre timmar.
* Sover ibland länge på morgonen, som idag.. Elliot och jag gick upp vid ca 8, hon hade fått enflaska vid sju och sover fortfarande nu när klockan är 9. :)
* Sa "pappa" härom dagen! :)
* Gör nr 2 en gång om dagen.
 
 
 

Sista semesterveckan

Idag börjar vi på sista semesterveckan. Vi har varit lediga tillsammans hela familjen sedan midsommar! Längsta ledigheten vi haft! :)
 
Vi har haft det superbra. Vartit hemma mycket, men också gjort några små utflykter. Vi har varit på Åland några dagar, på landet hos farmor och B några dagar. Där åkte vi också till Gustavsvik med Elliot, Vera fick vara hemma med farmor. :)
 
Gustavsvik var superkul, Elliot älskade det och pratar fortfarande om när vi var där. Hans favorit var nog vattenrutchkanorna som man åkte i ring i. Vågorna var också roliga. :) Men det tog på krafterna att bada, vi käkade lunch efter typ två timmars bad. Och efter lunchen tokslocknade han i pappas knä! Och där sov han i typ en timme, sen fortsatte vi bada tills det var dags att åka tillbaka hem till Vera. En toppendag! :)
 
Sen har har och Elliot åkte iväg själva och varit på Leos lekland och på bio. Supermysigt att bara vara vi två! :)
 
Förra veckan åkte vi ner till småland och bodde hon några vänner tisdag till lördag, så vi kom hem i lördags kväll. Åkte därifrån vid halv fem, sen slocknade båda barnen i bilen vid typ halv 8, kanon! Vi tog en liten paus vid Brahehus, det tyckte Elliot var superhäftigt! :)
 
När vi var där nere han jag och L med en tripp till Ullared! Wihoo! :)
 
Nu sista veckan ska vi nog bara ta det lugnt, va hemma å fixa lite och förhoppningsvis blir det lite bra väder så vi kan sola och bada lite! :)

Stoppa i nappen

Det han hon minsann lärt sig att göra själv! :)
En förmiddag förra veckan när hon skulle sova så gav jag henne flaskan och fixade lite i vårt sovrum medans hon åt. När jag kom tillbaka efter en stund så hade hon druckit och och själv stoppat i nappen och låg och sov! Sötisen!
 
I början hamnade den nästan alltid uppochner av någon anledning, men nu tycker jag att hon börjat fixa det också. :)

Vända sig och ta sig framåt

Sedan ca 2 veckor tillbaka vänder sig Vera obehindrar från mage till rygg och tvärtom! :)
En natt när jag skulle gå in och ge henne en flaska, så hade jag svårt att förstå hur hn låg, tills jag märkte att hon vänt sig till mage i sängen, det var första gången och hon var då ca 5,5 månader.
 
Hon har också börjat att ta sig fram på golvet, antingen genom att rulla eller att dra upp benen under sig och skjuta på. Det går faktiskt snabbare än vad man förväntar sig. Börjar bli lite riskabelt att lämna henne på golvet och gå och göra något i ett annat rum. :) Och snart får vi väl rensa allt som hon kan få tag i från golvet..

RSS 2.0