2-månaderskontroll

Igår var vi iväg till bvc, jag E och V. :) Det var dags för 2-månaderskollen med läkaren. Vi börjde med längd och vikt; 5210 g och 57,3 cm lång. Elliot pratade med Lisa medans läkaren kollade på Vera. Hon kollade höfterna och frågade om vi varit på kontroll, tittade i ögonen och kollade hur stark hon var i nacken. Och stark var hon! Lyfte huvudet jättefint och hölldet högt och länge. ch vi som varit ganska dåliga på att träna magläge.. Iofs så ligger hon mot min mage varje gång hon ätit och då lyfter hon huvudet och tränar. :)
 
Så, V fick godkänt och idag ska vi tillbaka för första vaccinationen och prata om hur jag mår.

Längd och vikt

3/2: 3720 g, 49 cm (nyfödd)
7/2: 3540 g (4 dagar)
12/2: 3700 g (9 dagar)
16/2: 3790 g, 52,5 (13 dagar)
3/3: 4365 g, 55 (4 veckor)
17/3: 4745 g, 56 cm (6 veckor)
30/3: 5210 g, 57,3 (8 veckor)

Klädbytardag

Igår var jag iväg på Klädbytardag i Frestaskolan! :) Hittar alltid massa bra saker där. Igår efter 15 var det halva priset på allt upp till 100:-, så fick med mig både kläder, skor och leksaker! För alltihopa betalade jag 340:-, fynd! ;)
 
Ett par rollerblades till E! :) Vi pratade om att skaffa till honom förra helgen, så hittade jag dom här, perfekt! 30:- kostade dom. :)
 
Skydd behövs ju förstås också! 10:-
 
Lite skor och tofflor, 110:- för alla.
 
Short till sommaren. :)
 
6 t-shirts och 2 linnen.
 
3 långärmade tröjor
 
Geggamoja tröja, 30:-
 
Pnepice med korta ärmar och ben, tänker att den är mysig till sommaren. :) 30:-
 
 Bästa fyndet! Elliot såg såna här i en leksaksaffär för nån helg sen och älskade dom! :) Men, dom kostade typ 180:- styck vilket vi tyckte var lite saftigt.. Så dessa hittade jag igår och jag betalade 15:- för båda!! :D En kommer han få i påskägget.
 
 
 
 
 
 
 

Klänning

Glömde ju visa det här coola klänningen jag köpt till V! :)  Köpte den i en grupp på fb och den är från Littlephant/Lindex. :)
 
Oj vad dålig bild såg jag nu.. :/
 
 

Shoppat!

Igår var jag iväg till centrum en sväng. Ville kolla in NameIt som öppnade igår och sen hade jag lite kläder jag skulle lämna tillbaka på Kappahl. Fick visst med mig en del hem igen. ;)
 
Det här från Kappahl fick jag ist för de kläderna jag lämnade tillbaka. Pyjamas och body till V och en vårjacka till E. :)
 
Från NameIt. Två klänningar/tunikor och några dregglisar. 180:- för allt. :)
 
Blev visst en sväng på hm också.. T-shireten och sorna tänkte jag lägga i Elliots påskägg. :) Kanske den svarta tröjan också. Sen blev det lite linnen och ett par shorts till sommaren. :)
 
 
 

Kryssning

I tisdags åkte jag, sambonoch Vera på en kryssning med Birka. Vi hade slagit på stort och bokat en lyxhytt! :) Tror inte att vi fått in vagnen i en vanlig hytt.. :) Den var superfin, stora fönster från golv till tak och bubbel i kylen när vi kom. :) Vi firade min pappa som fyllde 60.
Vera sov igenom hela middagen, tack för det. :) Men sen på kvällen blev jon lite tjorvig, så vi bänkade oss i hytten och sambon fick socialisera med resten av gänget.. Tillslut somnade hon och sov för natten från typ 23.
 
Vi hade bestämt oss för att låta Elliot vara tillsammans med farmor och B. Så farmor hämtade honom från förskolan i tisdags och sen följde han med henne hem och sov där. Sen var han hemma med dom på onsdagen och han hade haft superkul! :) Inga problem att hämta och följa med dit heller! :) De hade varit ner till sjön och matat ankorna och lekt i lekparken. Han hade berättat att han kunde göra kullerbyttor för att han har så bra tålamod. Och farmor hade minsann fått höra att hon måste skärpa sig. ;)
 
Från hytten:
 

Thank you!

Elliot har alltid kollat en del på filmer med engelskt tal och har förstått att det är ett annat språk. Ibland "svänger" han till ord och säger att det är på engelska. :) Men nåt han har börjat säga är "Thank you".
 
Jag har också lärt honom "Itsy bitsy spider" och "Twinkle twinkle", som han gärna sjunger både själv och tillsammans med mig. :) Det är roligt när han blir så stolt att han kan sjunga på engelska! :) (det blir ju inte riktigt rätt och och uttal, men ändå!) ;)

6 veckor

Idag blir Vera 6 veckor gammal! :) Det firade hon med att inte sova så mycket inatt... Det var inte det att hon skrek, men hon åt några fler gånger än valigt och emellan så låg hon och grymtade och lät och rörde sig. Så det blv inte så mycket sova för mig inatt heller.. :/
 
* Använder stl 56 (50 på några byxor fortfarande)
* Stl 2 på blöjor
* Har börjat le och ge svarsleenden.
* Tycker om när man pratar med henne, då börjar hon vifta med armarna och forma munnen som att hon också vill prata. :)
* Väger 4745 gram och är 56 cm lång.
* Senaste typ veckan har hon ätit sista gången nån gång mellan 8 och nio och sedan sovit fram till typ 3 på natten, då hon ätit igen för att sedan sova till ca 6 igen.
* Kräks fortfarande en del.
*Gillar att sova i vagnen när den rör sig! :)
* Om inget annat funkar så är babysittern med vibrationer ett säkert kort. ;)
 

Längd och vikt

3/2: 3720 g, 49 cm (nyfödd)
7/2: 3540 g (4 dagar)
12/2: 3700 g (9 dagar)
16/2: 3790 g, 52,5 (13 dagar)
3/3: 4365 g, 55 (4 veckor)
17/3: 4745 g, 56 cm (6 veckor)

Playdate

I fredags fick vi sms från en mamma från förskolan, hon undrade om E ville komma över och leka med hennes dotter i helgen! Det var ju superroligt att höra! :)
 
Flickan och E leker i princip varje gång jag kommer och hämtar honom på fsk, och det verkar som att de kommer bra överens och jag tror att dom är ganska lika. :)
 
Vi gick iallafall över till dom igår em, dom var ute och lekte på tomten så vi var där och lekte en stund. Sambon och E gick före, för det var matdags för V.. E hade varit lite avvaktande i början, men när jag kom ner så började de leka. :) Va väl där i kanske en halvtimme eller nåt, eftersom vi väntade besök. Men det gick helt ok och var nog spännande för oss alla! :)

Första dagen..

Idag börjar sambon att jobba igen, så idag var det alltså jag som fick lämna Ellliot på förskolan imorse. Var lite orolig inför det, då det inte varit helt smårtfria lämningar på senaste tiden.. :) Men det gick faktiskt över förväntan! :)
 
Han blev arg och ville inte gå när vi stängde av tvn, men när han insåg att jag menade allvar så kom han och klädde på sig och sen sprang vi hela vägen till fsk! :) När vi kom dit så såg han två barn i hallen, då blev han jätteledsen för han trodde att alla var på väg ut, han gillar uppenbarligen inte att lämnas ute.. Men när jag förklarade att barnen precis kommit och höll på att klä av sig så gick det bra. Han tog av sig kläderna och gick in, vinkade lite och sa hej då. :) Så skönt att det gick bra! :)

Öppna förskolan

I måndags var vi ner till öppna förskolan, hela familjen. Jag har ju tänkt att vi ska försöka hänga lite där på måndagar när E är hemma från fsk. Tog en stund att komma dit, men väl där satte E igång att leka direkt! :)
 
Hon som jobbar där kände igen oss! :) Vi hängde ju där typ varje dag inna E började på förskolan. Vi kom dit vid 11 till korvgrillningen, Elliot åt en korv sen lockade allt man kunde leka med. Jag passade på att boka in en tid till fotografen som kommer dit i april och vi gjorde också Veras hand och fotavtryck. :) Vera sov i babyskyddet till typ 12.30.. Sen fick hon äta lite innan vi åkte hem igen.
 
Elliot tyckte det var roligt där, men undrade vart alla andra barn tog vägen.. För klockan tolv hade alla åkte därifrån (hem å sova), så från 12 var vi ensamma där. :) Det brukar tydligen vara lungt efter 12 på måndagar, känns helt ok tycker jag. ;)
 
Jag och Vera åkte bilen hem, medans Elliot och pappa sprang tillsammans hela vägen hem! :) Han älskar att springa och röra på sig! :)

Elliot

Elliot har haft en tuff period nu ett tag, typ sen Vera kom.. Han har varit svår att lägga på kvällarna och omöjlig att få iväg till fsk på morgonen. tror att det är en kombo av att ha fått en lillasyster, varit ledig länge över jul och sen igen när han fick vattkoppor och att hans rutiner har blivit förändrade.
 
Det har varit riktigt jobbiga mornar här hemma, skrik och bråk och han vill inte gå till fsk. Oftast har vi kunnat få iväg honom, men sen när vi ska lämna och gå från fsk så har han klängt sig fast och varit jätteledsen.. :( Har varit riktigt tufft att gå ifrån honom då.. ;( Igår gick det så långt att sambon fick bära honom hela vägen dit. Men när vi väl har gått därifrån så säger pedagogerna att han lugnar sig snabbt och är glad hela dagen. Och när vi kommer och hämtar honom vill han knappt gå hem, så han verkar ändå trivas där, anars hade jag inte fortsatt att lämna honom!
 
Imorse däremot gick det helt ok, han försökte lite innan han och sambon kom iväg men gav med sig ganska snabbt. Väl på fsk hade han klätt av sig och sprungit rakt in till soffan och tagit en bok och bläddrat i, vinkat hej då till pappa från soffan. Så hoppas, hoppas att det är på väg att vända!

Längd och vikt

3/2: 3720 g, 49 cm (nyfödd)
7/2: 3540 g (4 dagar)
12/2: 3700 g (9 dagar)
16/2: 3790 g, 52,5 (13 dagar)
3/3: 4365 g, 55 (4 veckor)

Bvc

Igår var vi på bvc för att kolla längd och vikt. Hon kollade också om hon kunde fokusera blicken, vilket hon kunde! :) Vi frågade också om hennes tunga som fortfarande är vit, så vi fick medicin utskriven som vi ska köra nu tills det har försvunnit.
 
Längd: 55 cm
Vikt: 4365
Huvudomfång: 37,8
 
Hon ligger nu lite över på både längd och vikt. Sendan förra gången för två veckor sen har hon gått upp 575 g! Det är vi nöjda med! :)

2 månader

Igår blev Vera 2 månader! Det går undan.. :)
 
* Hon sover fortfarande större delen av dygnet. Har nån vakenperiod då hon är vaken kanske en timme eller så. Annars är det mest äta och sova. :)
* Vi har bytt upp de flesta kläderna till stl 56, iallafall bodys. Byxor funkar fortfarande stl 50.
* Använder stl 2 i blöjor.
* Hon är 55 cm lång
* Väger 4365
* Huvudomfång: 37,8
* På nätterna sover hon i babynesten bredvid mig i sängen.
* Dagtid sover hon oftast i babynestet i liggdelen.
 
 

Namn

Det här med namn är ju inte lätt! Vi har funderat fram och tillbaka länge, men nu tror jag att vi bestämt oss! :)
 
Namnen vi har velat mellan är Sylva (som Elliot kom på), Ester, Selma, Vera..
 
Så hon kommer att heta... bambambambam... Vera! :D

Lite nytt...

Fick ett par små vantar av en kompis, men hade likadana redan så fick kvittot för att byta. Eftersom de hade 3 för 2 på Kappahl då så fick detta följa med hem istället. :)
 
 

Babysitter

Den här babysitterna hade vi till Elliot när han var liten, vi fick den av ena syrran som hade den till sina barn. Vi gav den vidare till andra syrran som hade den till yngsta dottern, sen fick brorsan den till sonen och igår fick vi tillbaka den igen! :) Det blir alltså sjunde barnet som använder den nu, häftigt! :) Det är grymt att kunna ärva/låna saker!
 
 

Lilla My!

Jag gillar ju muminsaker, så min vän har gjord en superfin snuttis med lilla My till lillasyster! Hon är så händig!! :)
 
 

Bortskämd..? ;)

Ja, finns en risk! ;)
 
Igår hade vi fullt hus här, sambons syster och bror med familjer och en kompis till mig. Så 7 vuxna och 4 barn var vi som kollade på Mello tillsammans. :)
 
Det var första gången som lillasyster träffade farbror och faster och yngsta kusinen! De hade med sig fina presenter till henne, tack! :)
 
 
 
 

RSS 2.0