Vilket skratt!

Igår fick Elliot sig ett bad på kvällen. Och den här gången var nog roligast hittills. Som han skrattade och njöt. Ett gapskratt fick han till också, det var första gången vi hörde honom skratta så! :) Det var också första gången som han inte blev ledsen när vi tog upp honom. Annars har det varit gallskrik tills han fått handdukarna runt sig. :)

Han låg glatt i baljan och viftade med händerna och sparkade med benen..:) Tur det, för i början på april är det dags för simskoledebuten! Ska bli så spännande! Jag jobbar ju extra som siminstruktör och att nu få simma med min egen lilla guldklimp ska bli så roligt! :)

12 veckor

Här kommer 12-veckorsinlägget, lite försenat. :) Det var ju i fredags som lillen blev 12 veckor!

  • Storlek 3 i blöjor. (vi gick upp en storlek då jag ledsnade på att byta blöta kläder varje gång jag bytte blöja..:))
  • Gurglar
  • Dreglar massor
  • Fortfarande 62 i kläder. (men jag tror att vissa 68 kommer att passa snart!)
  • Skrattar, det låter som ett "kiknande" skratt
  • Fortsätter att sova bra på natten
  • Äter ungefär med 2 timmars mellanrum på dagarna, inget på nätterna
  • Får till största delen ersättning
  • Vi "söver" honom i hans liggdel, som han sover i båda på dagen och på natten.

Facebook-shopping

Här är kläderna jag köpte från en tjej i köp och sälj-gruppen på fb. Storlek 74-86, 100:- för alltihopa + 3 par strumpor. :)


Trederafynd

Råkade visst klicka hem dessa från tradera..;) 180:- för alla kläder inkl. frakt. Kläderna på första bilden är från Polarn och tröjorna på den nedre är från hm. Allt i storlek 80. :)




Brioleksaker

Ojoj, inte bra att jag hittade den där köp och sälj sidan på fb..:) Igår slog jag till på ett gäng brioleksaker, fick allihop för 100:-. :)







Till bvc igen

Japp, idag var det dags igen. Vi var till läkaren där, som ville titta på Elliots öra igen. Vi passade förstås på att ta en vikt och längd också.

Örat hade det inte hänt så mycket med, så hon skulle skicka en remiss till Danderyds öronmottagning. Hon trodde inte att de gör något åt örat nu, utan det blir isf när han blir äldre. Eftersom att det inte har något med funktionen att göra, utan bara hur det ser ut.

Huvudet tyckte hon såg fint ut, precis som sjukgymnasten sa. Läkaren tyckte ochså att han fortfarande var lite svagare i hörger armen än i vänster. Antagligen pga av nyckelbensfrakturen.

Vikten idag var 5865 g och han var fortfarande 61 cm lång. Tycker det är svårt det där med längden, måste vara svårt att få det att stämma, det räcker ju att han spänner sig lite så måste det ju bli fel.. Iallafall, viktkurvan såg bra ut sa dom, så det känns skönt. 375g+ på två veckor. :)

Sovandet

Hur går det med sovande nu då..? Jodå, det funkar helt ok tycker jag. Han sover bra på nätterna, ca 8 timmar i sträck. Äter oftast förska gången omkring 6-7 tiden. Ibland börjar han låta vid 3-4, men då puttar jag in nappen så vi får sova vidare ett tag. Nu när han börjat få ersättning och har gått upp bra i vikt så låter jag honom sova hela nätterna.

På dagarna börjar det komma lite rutiner, han sover ca 1 timme typ 3 gånger om dagen. Första gången brukar bli vi 10, nästa vid 13 och sen vid 16. Men om inte första sovstunden blir ordentlig, alltså typ en timme, blir dagen sen helt knasig. Som idag tillexempel, då sov han en halvtimme vid 10.30-11. Sen ville han inte sova mer, var grining och fick då amma, där somnade han vid 12 och jäg lät honom sova, efter en halvtimme vaknade han igen och fick då ordentligt med ersättning.

Nu sover han igen och har sovit i drygt en timme! :)

Dregglisar

Jag gick med i Kappahls bonusklubb och fick då en presentcheck på 50:-. För den köpte ja dom här "dregglisarna":


Liten blir större

Tog fram Elliots första pyjamas igår. Jämförde med den som är lagom i storleken nu, och visst har grabben växt! :) Den lilla var stor i början och den andra är precis nu..:)




Rea-fynd

Jag älskar rea! Och gillar att fynda, så jag har förstås kollat runt en hel del på reorna som varit i januari. :) Eftersom att Elliot har det han behöver nu i storlek 62 och 68, så satsar jag på nästa storlekarna 74 och 80. Tänkte visa lite av det jag fyndat! :)


Två tröjor från hm, 30:- styck.


Fleece-set från Barnens hus, storlek 80, 99:- för setet.


Body från Coop (!), storlek 74, 30:-


Shorts + byxor storlek 80, Coop, 30:- och 40:-

Tradera

Har köpt lite kläder till Elliot på tradera, det här är vad som kommit hem hittills:


Storlek 74/80, 48:- för båda

11 veckor!

I fredags blev Elliot 11 veckor:

  • Storlek 2 i blöjor (börjar dock bli små..)
  • Storlek 62 i de flesta kläderna
  • Jollrar massor
  • Tycker om att suga på handen
  • Har börjat sträcka sig efter och greppa leksakerna på babysittern.
  • Sover oftast bra på natten. Senaste dagarna har han sovit i ca 8 timmar i sträck!
  • Sover bättre på dagarna, ca 3 gånger i 1-1,5 timme.
  • Skrattar ofta oc är en glad bebis! :)

Skolpremiär!

Igår gjorde Elliot premiär i skolan. Ska ju börjas i tid, eller..? :) Vi var och hälsade på "min" klass, som inte är min längre, och det var roligt att se dem igen. Alla var jättenyfikna på Elliot och ville titta och känna på honom. En halvtimme orkade han med att vara där, sen fick vi tacka för oss och det var dags för lite käk som intogs i vagnen. Träffade de flesta kollegorna och fick Elliot att somna i vagnen, då kunde jag sita i personalrummet och prata med dom som hade rast och fika lite. :) Det var superkul att vara där och hälsa på! :) Saknar mina fina kollegor ju! Slutade med att vi var kvar till klockan 14, vi kom dit vid halv 10. :)

Sjukgymnast

Idag har jag och Elliot varit till sjukgymnasten. Hon skulle titta på hans nyckelben och hans nacke, som läkaren tyckte var lite stel åt ena hållet. Och att han började få platt huvud. Vi blev ju lite oroliga då och har försökt få Elliot att ligga åt båda hållen med huvudet, så han inte ska bli platt.

När vi kom till sjukgymnasten tittade hon lite frågande på Elliot och såg ju att han inte hade några problem att vända huvudet åt båda hållen. :) Hon kände och klämde på honom massor och han fick beröm. Inga problem här inte! :) Nyckelbenet hade läkt fint och nacken var det inge fel på. Hon tyckte bara att vi skulle fortsätta att se till att han sov på båda sidorna, inga andra övningar var nödvändiga! :) Vi ska bara på återkoll om en månad. Skönt, då är det ur världen..:)

Faderskap

Igår fick pappa bli pappa även på pappret. Vi har också från och med igår delad vårdnad! :) Vi var alltså ner på familjerätten och skrev på alla papper som behövdes. Så nu är det ur världen, känns skönt.

+380 g

Jag och Elliot tog en promenad ner till bvc i torsdags. Ville kolla hans vikt eftersom vi senaste veckan har gett honom ersättning efter varje amning (dagtid). Så vi undrade om det gjort någon skillnad på vikten.. Och det hade det! :) Vikten var 5490, alltså en uppgång med 380 gram på en vecka (jämfört med +165 g på två veckor innan). :)

Vikt och längd

9/2: 5490 g (9 v., 6 d.)
2/2: 5110 g, 61 cm (8 v. 6 d.)
18/1: 4945 g (6 v. 5 d.)
12/1: 4745 g, 57,5 cm (5 v. 6 d.)
4/1: 4350 g, 56 cm (4 v. 5 d.)
28/12: 4190 g, 56 cm (3 v. 5 d.)
19/12: 4100 g, 55 cm (2 v. 3 d.)
12/12: 4000 g (1 v. 3 d)
7/12: 4080 g (5 d)
2/12: 4125 g, 53,5 cm ( 0 d)

Ny vändning!

Han har gjort det igen! :) Idag vände han sig från mage till rygg helt. Såg att det var på gång så jag lyckades filma det med mobilen, så pappa kunde få se! :)

Han börjar bli väldigt stark, håller upp huvudet bra och älnge när han ligger på mage. Det är så roligt att se! :)

Föräldrargrupp

Idag har jag och Elliot varit på första föräldrargruppsträffen. Det var vi och 6 andra mammor med sina bebisar. Alla utom en är födda i december  och vad jag förstår är Elliot äldst av alla. Det var trevligt, vi satt och pratade om lite allt möjligt. Lite stelt är det ju alltid i början, men det var inte så farligt tycker jag..:) Dom verkar väldigt trevliga alla de andra mammorna.

Till en början var E på ett strålande humör, men efter ett tag ledsnade han rejält. Skrek somaldrig förr gjorde han. Försökte först söva honom i liggdelen, men det gick inge vidare. Så han fick mat istälet och sen gick det bra att somna. :)

På onsdagar är det babycafé på Öppna förskolan, så på onsdag var det några av mammorna som skulle dit. Funderar på om jag ska försöka ta mig dit också.. Skulle nog kunna promenera dit, men vi får se. :)

9 veckor

Idag blir Elliot 9 veckor! Det har han firat med att rulla från mage till rygg, nästan hela vägen! Han är duktig vår lilla kille!:)

2 månader!

Idag blir Elliot 2 månader! :) Hur ska man räkna egentligen..? Veckor eller månader.. Hmm, får nog bli båda två! :)

  • Han har börjat upptäcka sina händer. Håller den ena framför sig och studerar.
  • Igår när han låg i gymmet låg han och tittade på ena leksaken och det såg ut som att han slog efter den, flera gånger. :)
  • Har 56/62 i kläder. Igår tog jag bort en hel del bodys i storlek 56 som han inte kan ha längre. Så det blir mer och mer 62 nu.
  • Väger 5110 g, är 61 cm och huvudomfånget är 39.
  • Sover fortfarande ok på natten. Brukar bli ett längre pass från första gången han somnar för natten, ca 5 timmar, därefter vill han äta efter ca 3 timmar.
  • Vi försöker gå och lägga honom vid 8-9. Ibland somnar han i liggdelen och får då sova i spjälsängen bredvid mig. Ibland är han grinig och får då amma i sängen och då somnar han oftast där och får då ligga kvar.
  • På dagarna kan det gå allt mellan 1 timme mellan måltiderna till 3 timmar.

Vikt

2/2: 5110 g, 61 cm (8 v. 6 d.)
18/1: 4945 g (6 v. 5 d.)
12/1: 4745 g, 57,5 cm (5 v. 6 d.)
4/1: 4350 g, 56 cm (4 v. 5 d.)
28/12: 4190 g, 56 cm (3 v. 5 d.)
19/12: 4100 g, 55 cm (2 v. 3 d.)
12/12: 4000 g (1 v. 3 d)
7/12: 4080 g (5 d)
2/12: 4125 g, 53,5 cm ( 0 d)

BVC, 5110 g

Var ner på bvc idag igen. Ville kolla Elliots vikt, 5110 g var den idag. Inte så mycket som jag hoppats på..:( Han har gått upp165 g på två veckor.. Jag tycker att jag ammar ofta och att han oftast är ganska nöjd, så vad är problemet?! Kan vara att jaginte äter ordentligt på dagarna, får lixom inte ro till det. Kan ta många timmar innan jag får i mig någon frukost och får jag i mig frukost tidigt, så dröjer det tills jag får i mig någon form av lunch. När jag väl äter är det väl inga supermåltider, blir typ en paj i micron, rostade mackor eller makaroner och köttbullar. Så nu ska det bli bättring! Ska göra en handlarlista och sticka iväg och köpa nyttig mat som är lätt att stoppa i sig. Tänker typ frukt, grönsaker, yoghurt och så..:)

Han växer på längden iallafall, 61 cm mätte han idag!

RSS 2.0