Lite kläder

Här är kläderna i 44, 50 och 56. Både kläder från när Elliot var liten och lite nytt vi fått av fina vänner. :)
 
stl 56
 
stl 44-50
 
 

I väntan på tomten...

Elliot och hans kusin väntar spänt i fönstret på att tomten ska komma. :)
 
 

Sammandragningar

Har haft väldigt mycket sammandragningar senaste dagarna.. Har också haft ont långt ner i magen. Ska nog ta å ringa förlossningen imorrn å fråga vad dom tror.. Funderar på om det kan va uvi eller nåt.
 
Det jobbiga är att sammandragningarna kommer även fast jag vilar, kan komma när jag sitter i soffan.

UL igen

I onsdags var vi på ultraljud igen, vi blev ju tillbakakallade då hon inte kunde se vart moderkakan slutade sist.

Allt såg bra ut, moderkakan ligger i bakvägg och täpper inte till någonting. :) Vi kunde se att det fortfarande är en tjej i magen och att hon natagligen ligger lite över snittet i storlek, + 11%. Nu beräknades hon alltså väga ca 2200-2300. Och på bf skulle vikten isåfall ligga på 3800-3900. Så blir nog av den lite större varianten, precis som storebror! :)
 
Hon hade också lagt sig med huvudet neråt (dock fortfarade rörligt enligt bm, där jag var i torsdags).

BB Sthlm

I torsdags var vi på BB Sthlm igen Den här gången fick vi träffa en barnmorska som berättade hur det skulle kunna gå till om vi väljer en vanlig förlossning.
Hon berättade att när vi ringer in, så ploppar ett popupfönster upp på datorn, där det står att vi varit på samtal och att de ska läsa anteckningarna. Hon skrev också ner vad vi tyckte var jobbigt förra förlossningen, som att edan inte verkade så bra att det var för många människor på rummet, ingen sugklocka, att jag vill ha smärtlindring och är öppen för eda, att jag ska få komma in när jag vill och att vi inte ska bli hänvisade (i möjligaste mån) osv..
 
Vi fick också gå upp på förlossningsavdelningen och titta, tyvärr fanns inget förlossningsrum ledigt, men vi var in i ett av famlijerummen, sånt som vi låg i med Elliot efter förlossningen. Det var blandade känslor att komma upp dit.. Vet inte hur det hade känts att gå in i ett förlossningsrum faktiskt...
 
Kändes ganska bra efteråt, kom ju tårar som vanligt när vi pratade med barnmorskan om senast... Men kändes skönt att höra vad de faktiskt kan hjälpa mig med vid en ev. vanlig förlossning.
 
Men har inte bestämt mig än.. Skulle vilja prova, men jag vet inte hur jag skulle reagera när vi väl är där.. Snitt käns tryggt och det blir antagligen inga överraskningar...

3-årskontroll

Idag kom vi iväg på 3-årskontrollen, som blev inställd sist vi skulle dit. Elliot var lite avvaktande i början, men släppte snart loss. :)
Han fick mäta och väga sig, 98,8 cm lång och 15,95 kg tung! :) Sen fick han titta på bilder och berätta vad som fanns på bilderna, peka på nåt man kan äta (äpplet), nåt man kan åka i (bilen) och nåt man kan spela med (bollen). Han fixade det såklart galant! Han började fråga henne tillbaka, "Finns det nån penna?" :)
 
Sen fick han sparka en boll och hoppa jämfota. Då sa han "Jag kan hoppa på ett ben, jag har lärt mig det!" Sötunge! Det ska han tydligen göra på 4-5 årskontrollen. Han visade också att han kunde räkna till 13! :)
 
Han fick också rita en cirkel.
 
Han fick berätta att han slutat med napp, att han gett dom till fiskarna. Och att han slutat med blöja, "Men ute måste man ha blöja" och på natten har han ju fortfarande blöja.
 
Sen hade hon ju en sån tavla men bokstäver för att kolla synen. Den tyckte han var väldigt intressant, tyvärr fanns inget E med på tavlan, men han lyckade hitta ett i typ tillverkarloggan! "Där är min bokstav!"
 
Tror han fick godkänt! ;)

Skogsäventyr med kusinerna!

Vi kikade efter vargar i skogen, hittade is som var jätterolig att hoppa på, lekte i fina kojor som fanns uppepå berget och åt blåbär (14 december!?!)! En lyckad förmiddag helt enkelt! ;)
 
 
 
 

Vecka 32 (31+5)

Fick flera kommentarer på jobbet i veckan, att magen hade vuxit! Ja, det har den nog. ;) Magen igår:
 
 

Lilljul

Igår var vi hos sambons syster med familja och firade lilljul. Vi firar julafton vartannat år med våra familjer och i år är det min familj vi är med på julafton. Så igår träffades alla sambons syskon, mamma, mormor och morfar. Ett helt gäng barn har det blivit nu, 8 stycket totalt i åldrarna 17år till 2 veckor. :) Det var så skönt för Elliot lekte hela dagen/kvällen med sin kusin som är snart 6 år! :) Dom har så roligt tillsammans.
Vi sov kvar där, så imorse vaknade Elliot och började smyga mot dörren.. Vad ska du göra? frågade jag. Gå och leka, svarade han. "Jag hör att dom andra är vakna!" :)
 
Så hela dagen idag bestod också av lek med kusinerna, vi gick ut och lekte i skogen, sen hem å käka lunch och sen belv det bastu på det! :) Innan vi skulle åka hem hörde sambon hur Elliot och kusinen låg och pratade med varandra: "Visst var det roligt när vi bastade tillsammans", "Jag vill inte åka hem" "Inte jag heller!" Så söta dom är!!
 
Elliot fick förstås massa julklappar igår, lite kläder, poliskostym, pilbåge, bilar, Spidermangrej, en bok, kritor och papper. :) Till och med liten i magen fick en julklapp! Av faster och kusiner. :) Det här söta setet låg i paketet:
 
 

Liggdel

Idag var jag och hämtade liggdelen till vagnen! Vi hittade ju en Go som var nedsatt på nätet, så den klickade vi hem. Sen behövde vi bara komplettera med en liggdel, hittade en sån för halva priset, så det blev en sån med. Lillasyster kommer alltså att ha en helt ny vagn! Trodde jag inte att vi skulle köpa.. :)
 
Vagnen står i kartongen i hallen, har inte packat upp den än. Tänkte att det är lättare att ställa undan den tillsvidare om den är kvar i kartongen! :)
 
Nu saknar vi bara ett babyskydd, vi har bestämt att vi vill ha ett som vi kan klicka fast på vagnen. Har hittat ett här i krokarna, får se om vi slår till på det.. :)
 
 

Läkarbesök

Igår hade jag ju tid hos läkaren. Eftersom att Elliot fyllde år så ville jag inte hämta honom från förskolan så sent, så han fick följa med mig till läkaren. Det gjorde förstås att vi blev lite sena dit.. :/ Och det verkade läkaren måttligt road av.. Not! :)
 
Vi fick iallafall komma in och hon började fråga hur det var. Sa att det börjar bli tungt att jobba och att jag får mycket sammandragningar. Hon föreslog en sjukskrivning på 25%, men jag frågade om jag inte kunde få 50% ist. Sagt och gjort, så blev det! :) Från och med på måndag. Så idag ska jag gå och prata med chefen och se om vi kan få till det med ett schema som funkar.. :)

Födelsedagen!

Idag är det alltså 3 år sedan vi blev tre i familjen! :)
Vi firade ju ordentligt i helgen så idag blev det lugnt, Elliot fick några presenter när vi kommit hem från jobb och förskola. Några Hot Wheels bilar, ett fiskespel och ett påslakanset med spindelmannen. :)
På fsk hade de tydligen missat att han fyller år idag, det var när han själv berättade det på em som de kom på det.. :( Men då hade dom iallafall sjungit för honom och han hade fått sitta på "tronen". Ändå så berättade både Elliot och sambon att han fyllde år imorse när dom kom till fsk..
 
 

Kusin nr 8

Idag fick Elliot en ny kusin! Den åttonde. :) Det är sambons bror med sambo som fick sin son idag. De var här på kalaset i lördags och åkte in för igångsättning igår. Så jag har legat och varit nervös hela natten. :D
Men nu är han alltså här och allt gick bra! Längar tills det är vår tur! Såg en bild på dem från bb och blev lite tårögd.. Snart är vi där igen, mäktigt! :)

3-årskalas

I helgen firade vi Elliot som fyller tre imorgon! Det blev två kalas, ett med familjen på lördagen och ett med lite kompisar igår. Elliot hade superkul och tyckte det var roligt att ha kalas. Han hade valt en tårta med Jake och piraterna på, som han såklart skulle smaka på. Först sa han mm va gott, slickade lite på skeden och sen var det bra.. :) Käkade bulle och pepparkaka istället. :)
 
På lördagen var temat på presenterna han fick dinosaurier. Han fick några leksaksdinosaurier, en t-shirt med dinosar på, ett dinoset med bil och gubbe, en målarbok med dinosaurier, en sovsäck, duplo med Dusty. Han blev jätteglad för presenterna och har lekt flitigt med allt! :)
 
Han hade hur roligt som helst med kusinerna i lördags, speciellt han och kusin L som fyller 6 år snart hade extra roligt tillsammans! Det är så roligt att se hur bra dom leker tillsammans! Sista gästerna åkte vid 20.30, då tokslocknade Elliot i soffan! :)
 
Igår blev det lite lugnare och kalaset avslutades redan vig 17.30, men det kändes helt ok, vi var ganska trötta allihopa.. :)
 
Nu ligger Elliot och sover i soffan och jag ska nog ta och slå in några paket som han ska få imorgon! :)
Redan 3 år, helt galet!!

RSS 2.0