Bf +11 (blött)

Imorse vid 6-tiden gick jag upp för att gå på toaletten. När jag var färdig och ställde mig upp började det rinna vatten. Ställde mig i duschen där det fortsatte.. Gick efter en stund tillbaka till sängen och försökte sova lite, gick inge vidare..:) Vid 6.30 gick jag upp igen, då hann jag bara resa mig innan det började rinna längsmed benen, trots binda.
Då väckte jag sambon och sa att det var nåt på gång. Vi gick ner och fixade frukost och ringde förlossningen, fick en tid klockan 10.

Började få ont i magen innan vi åkte in, men med bra mellanrum..

Väl inne på förlossningen fick jag ligga med ctg i ca 30 minuter, där allt såg bra ut. Sen ville bm titta att det verkligen var vattnet, fick inte godkänt på bindorna jag hade med mig, så det var bara att ta på sig sjukhusets megabinda och promenera runt en halvtimme..:) Därefter fick jag godkänt! :)

Vi blev hemskickade igen och om det inte kommit igång innan fredag så får vi åka in och bli igångsatta på fredag.

Så, just nu sitter jag i soffan och klockar värkar..:)

Bf +9

Jaha, så var det här dagen också snart slut.. Och ingen bebis i sikte. :)
Tidigare idag kände jag en smärta i nedre ryggen, det var bara en liten stund och kom inte flera gånger.. Kanske kan det ändå vra något i rätt riktning. Kan ha varit så att jag känt lite i magen också, som mensvärk, men svårt att säga om det är för att lillen bökar omkring därinne eller om det är något annat..

Idag fick jag iallafall dagen att gå genom att åka och hälsa på mamma och pappa som båda var lediga idag. Nu sitter jag och väntar på att sambon ska komma hem så vi kan äta lite middag. Idag laddar vi med pasta! :)


Första advent (bf +8)

Första advent idag och ute öser regnet ner.. Hmm. Har iallafall fått upp lite stjärnor i fönstrena hemma, julpiffat gardinerna och köpt hem glögg. :)

Igår åkte vi in till stan och käkade middag med sambons syster med familj. Vi åt på ett japanskt ställe på Kungsholmen och där tog vi Shabu shabu, en slags japansk fondue. Man har en gasolplatta på bordet med en gryta med buljong i. Där öser man i grönsaker av alla slag och kött. Sen får man fiska upp något, inte nödvändigtvis det man själv lagt i.:) Vi åt Shabu shabu när vi var i Japan i somras, och det här var i samma klass som det vi åt då! Smarrigt värre! :)

Får se vad vi hittar på idag, ev. blir det en storhandling då skåpen börjar bli tomma här hemma..

Bf +6

Nehe, inget inatt heller..:) Har sovit kasst, hittar verkligen inget bekvämt sätt att sova på. Få ont i axlarna och höfterna.. Skulle helst vilja ligga halvt på mage med täcket som stöd, men då får jag inget täcke på ryggen och benen och då blir det kallt..:( Måste kanske ta fram ett till täcke så jag kan ligga så.

Vi funderar på att gå ut och käka ikväll, vet ju lixom inte när det kan bli av nästa gång..:) Idag på fm tänkte jag åka på adventsfirande som "min" klass håller i, kanske kan man få lite julstämning. :)


Promenad

När sambon kom hem passade jag på att dra med honom ut på en promenad. Tänkte att det kanske skulle sätta igång nåt..:) Var ganska skönt att vara ute och röra sig, var väl ute i typ 35-40 minuter, det gick ju inte supersnabbt, men ändå. :)

Nu har jag bullat upp med pepparkakor och julmust! Mums! :)

Bm 40+4

Idag var det dags för ännu ett besök hos bm, och idag fick jag träffa min "vanliga".

Sf: 37 (36 sist)
Blodtryck: 110/70
Hjärtslag: 145

Allt såg bra ut! :) Han ligger långt ner och har ryggen mot min vänstersida och alltså smådelarna åt höger. :)
Ska tillbaka nästa onsdag och då bokar vi en tid för igångsättning. Men jag hoppas ju att det satt igång av sig självt innan..:)

Vecka 41 (40+1)

Jaha, då har vi gått 40 hela veckor! :) Och inte var det någon som var sugen på att titta ut igår.. :) Vi får väl se när han känner sig redo.

Annars rullar det på som tidigare.. Inga speciella krämpor eller så. Två gånger har jag känt en svag smärta i nedre ryggen, men vet inte om det är pga av en värk eller om jag suttit i soffan för länge..:) Har också känt att det "drar" lite under magen typ när jag ställer mig upp eller går. Måste ju vara ett tecken på att han ligger långt ner. :) Vikten var imorse 90,8, så då var jag över 90-strecket.. :(

Igår fixade vi klart spjälsängen också. Vi flyttade upp botten så att den är i jämnhöjd med vår säng och bar in den i vårt sovrum! Det blir perfekt! :)

Magen idag 40+1:






Dagen bf!


Pyjamas

I torsdags var jag iväg till Ikea en sväng, behövde fylla på förrådet med värmeljus och komma ut och röra lite på mig. :) Innan jag åkte hem stannade jag till vid barnens hus. En mycket större butik än den andra vi har närmst och mycket fina saker. De hade tex. 2 pyjamaser för 100:- och 3 bodys för 100:-. Hade flera fina med ugglor på! Men, jag höll mig i skinnet och lät bodysarna vara, då vi har vääldigt många redan. Däremot slog jag till på två pyjamasar i storlek 68, för det hade vi inga! :)


Dagens

En dagens från igår:


4 dagar.. (eller 18..)



Hoppas ju såklart på närmre 4 än 18! :)

Julgran

Var iväg och kollade julklappar med mamma förra veckan, och hittade då den här fina minigranen! När jag var lite hade jag alltid en "egen" jullåda med lite saker som jag pyntade mitt rum med, tex en lite julgran som jag hade i fönstret. Tänkte att vår lille också skulle få sin egen lilla julgran att ha på sitt rum. :)


Ugglor

Jag har en liten förkärlek till ugglor just nu, tycker dom är tuffa. För ett tag sen hittade jag ju en pyjamas med uggletryck och nu har jag även införskaffat ett bäddset med ugglor! :) Trodde att jag köpte för spjälsäng, men det visade sig vara till typ vagga.. Blir inte klok på alla olika storlekar som finns! Hur som helst är det jättefint! Har tvättat det och bäddat med det i vaggan:


Bm 39+2

Har varit hos barnmorskan idag. Fick träffa en ny som jag inte varit hos innan. Blev ett snabbt besök, tog blodtryck 110/55 och lyssnade på hjärtljuden. Hon kände och klämde lite på magen också och man kunde höra att han reagerade på att hon puffade på honom, ett bra tecken sa hon. :)

Fick en ny tid hos min vanliga bm på onsdag nästa vecka.

Vecka 40! (39+2)

Japp, vecka 40 igår! Känns helt galet, vill bara att han ska komma ut nu. Vill kunna röra mig som vanligt folk igen! Och mysa med vår bebis!
Har haft några ok nätter och några kassa nätter senaste veckan. Vaknar oftast vi åtta tiden på morgonen, men behöver helts en liten nap på förmiddagen sen. :)
Har upptäckt att jag fått bristningar på magen nu, klarade mig länge men inte hela vägen..:) De sitter liksom under magen, så jag kan bara se dem i spegeln.

Magen 39+2:






Dagens

Japp, så här såg jag ut när jag åkte ner till bm:


Napp

I fredags fick jag hem nappen från MAM, som man kan få om man gillar dem på facebook. Så här fin är den:



11-11-11

Japp, idag är datumet vi siktade på.. :) 11/11 -11!
Känns dock inte som att det blir idag.

Har dock sovit kasst senaste två nätterna, inge kul! Hittar lixom inget bekvämt sätt att ligga på och har svårt att somna. Igår låg jag vaken till typ halv tolv, jag som annars brukar däcka vid halv nio-nio.

Men än är det ett par timmar kvar på dygnet! Hehe..

Listor

Tänkte att jag skulle ta och uppdatera "behöver"-listan som jag skrev i somras. Det visade sig att allt jag skrivit då är fixat och finns redo hemma. :)

Behöver:
- Badbalja
- Babywatch
- Vagga
- Något att sova i på undervåningen
- Babysitter

Vi har:
- Vagn
- Åkpåse
- Skötväska
- Spjälsäng
- Skötbord/bädd
- Bärsele
- Kläder
- Amningskudde

Har istället fnulat på en önskelista (lite saker som skulle vara bra och ha, men inget måste nu i början):
- Febertermometer
- Badtermometer
- Blöjor
- Babygym
- Lekmatta
- Mobil (säng)
- Snuggle nest/babynest/sleepyhead
- Bärsjal/Manduca
- Näsfrida

Magen 38+5






10 dagar kvar! (eller 24..)

Jaha, nu börjar det närma sig. Idag fyller en av lillens kusiner år, så idag fick han inte komma, men nu är det fritt fram! :)

Idag har jag varit hemma hela dagen, förutom en liten tripp till mataffären. Jag har varit duktig och lagat lasange till middag och funderar på att även göra mufins, men får se om jag orkar.

Igår hade jag och mamma ett julklappsrace, plöjde typ alla afärer i Arninge och kom över en hel del julklappar (+födelsedagpresenter till två av dem). Och de som jag inte köpte igår har jag beställt på nätet, så nu är klapparna till barnen klara! Puh! :)


Babysitter m.m.

Igår var vi över till M´s ena syster, där även den andra systern med familj var. Därifrån fick vi med oss lite grejer hem. :) En babysitter, en babywatch, våtservetter, fleecefilt, bärryggsäck och en gunghäst. Mycket fina saker!


Babysitter med ljud, ljus och vibration.


Gunghästen


Babywatch. Tyvärr funkar inte adaptern till föräldrar enheten, men med batteri fungerar den. Så det ska väl duga! :)


Ett gäng med våtervetter. (då deras båda barn numera går på toaletten..:))


Filten

Vecka 39 (38+2)

Idag är min första dag som föräldrarledig! Känns lite konstigt..:) Hur ska jag få dagarna att gå fram tills lillen behagar komma ut till oss? Tror att det kommer att lösa sig..:) När jag har varit ledig har jag gått upp ganska tidigt, typ 7, käkat frukost och glott på tv, sen vid 9-10 så har jag gått upp och kollat i sovrummet. Vilket resulterat i en liten förmiddags tupplur, på ca en timme. Så skönt! :) Så jag fortsätter nog med nåt sånt.

Annars har jag en fruktansvärt irriterande hosta! Har haft det i ca en vecka nu, men det känns som att det är på väg åt rät håll nu, hostar inte lika mycket på natten som innan. Däremot känns det i magen att jag hostat så mycket, tror jag har träningsvärk..:)

Går fortfarande upp några gånger på nätterna, typ 3 gånger kanske. Svårt att hitta bekväma sovställningar och skitjobbigt varje gång jag måste vända på mig. Märker också att jag är tröttare än vanligt. Förut kunde jag fördivar flera timmar med att gå och titta i affärer, nu är energin slut efter en halvtimme.. Kan det bero på de extrakilona jag bär på..? :)

Magen 38+5:






Bärsele och lära-gå-vagn

Fick med mig två superfina saker av en kollega på jobbet igår. En babybjörn och en Mickis-vagn! Vi fick dom till låns tillsvidare, då deras dotter nu vuxit ur dem.




Bm 37+4

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. :) Som vanligt såg allt toppen ut! Hon hade lite svårt att hitta ett snitt på hjärtljudet idag, då lillen hade full fart i magen, det pendlade mellan 120 och 170. :)
Vi sammanfattade graviditeten med att jag mått väldigt bra. För det har jag ju, inte haft några problem och det har varit skönt. Tog både blodsocker och järnvärde idag.
Fick också med mig en kopia av alla värden och sf-kurvan.

Vikt: 88,6
Sf: 35
Hjärtljud: 148
Hb: 128
Blodsocker: 3,8

Vecka 38 (37+1)

Ny vecka igen. Och bara tre arbetsdagar kvar innan jag går på föräldrarledighet. :)
Magen blir bara större och större och jag känner mig tyngre och tyngre.
Inatt fick jag uppleva halsbränna för första gången (tror jag). Jag har läst lite öite om hur det känns och jag tror att det kan vara det. Vaknade upp och mådde illa, hade ont i bröstet, det typ brände. Satte mig upp en stund, gick på toa och när det hade försvunnit la jag mig och sov igen. Hade en släng nu på morgonen också, inte trevligt!

Vikt (37+1): 89 kg.

Magen i 37+4:






RSS 2.0