Kusin!

Har ju glömt att skriva att Elliot fått en till kusin! I lördags tittade en liten grabb ut! Blev så glad att tårarna började rinna! Blir man blödigare efter man fått barn..:) Det blir ju iallafall drygt fyra månader mellan kusinerna, tänk så kul dom kommer ha tillsammans! :) I augusti är ännu enbkusin beräknad. :)

Plaska plaska

Nu har vi varit på 4 lektioner i vattnet. Och senaste två har Elliot börjat vara lite mer aktiv, han plaskar som en galning. Lite för mycket om man frågar pappa..:) Har inte kommit igång att sparka med benen, men är en hejare på att få vatten över sig! Nästan en hel hink blev det igår.

Men vad mysigt det är att vara i vattnet tillsammans!

Tror jag ska be typ mamma eller nån följa med och fota oss lite när vi är i vattnet. Skulle ju vara kul att ha lite bilder på hela familjen. :)

Vikt och längd

19/4: 7670 g, 66,5 cm (4mån, 17 d.)
29/3: 7020 g, 65 cm (3 mån, 27 d.)
12/3: 6525 g, 63 cm (3 mån, 10 d.)
22/2: 5865 g, 61 cm (11v., 5 d.)
9/2: 5490 g (9 v., 6 d.)
2/2: 5110 g, 61 cm (8 v. 6 d.)
18/1: 4945 g (6 v. 5 d.)
12/1: 4745 g, 57,5 cm (5 v. 6 d.)
4/1: 4350 g, 56 cm (4 v. 5 d.)
28/12: 4190 g, 56 cm (3 v. 5 d.)
19/12: 4100 g, 55 cm (2 v. 3 d.)
12/12: 4000 g (1 v. 3 d)
7/12: 4080 g (5 d)
2/12: 4125 g, 53,5 cm ( 0 d)

Bvc

Ojoj, nu var det länge sen! Så nu blir det att uppdatera lite. :)

Var ner till bvc i torsdags. Tyckte det var dags för en vikt och längdkontroll! Var ju typ tre veckor sedan sist. Nu är vår "ordinarie" bvc-sköterska (eller vad är dom..?) tillbaka. Hon tyckte att Elloit såg mycket fin ut. Berättade att vi börjat med smakportioner och så.. Vikte var iallafall 7670 g och han var 66,5 cm lång! :) Huvudomf var 42 cm.

Vi har också fått tid för nästa vaccination och 6-månaders läkarkollen. När han är runt 6 månader ska vi också tillbaka till KS och kolla höften igen, att den har växt till sig som den ska.



Från rygg till mage!

Nu har han lärt sig! :) Vände för första gången från rygg till mage i måndags och har gjort det flera gånger sedan dess.. :) Duktig kille!

Resa!

Jag har ansökt om att få bli Solresors resereporter på <a href="http://www.solresor.se/resa-till/Cypern/" orgurl="http://www.solresor.se/resa-till/Cypern/" title="Resor till Cypern" target="_new">Cypern</a>, <a href="http://www.solresor.se/resa-till/grekland/kreta/" orgurl="http://www.solresor.se/resa-till/grekland/kreta/" title="Resor till Kreta" target="_new">Kreta</a>, <a href="http://www.solresor.se/resa-till/Spanien/" orgurl="http://www.solresor.se/resa-till/Spanien/" title="Resor till Spanien" target="_new">Spanien</a> eller i <a href="http://www.solresor.se/resa-till/Kroatien/" orgurl="http://www.solresor.se/resa-till/Kroatien/" title="Resor till Kroatien" target="_new">Kroatien</a> under en vecka. <a href="http://www.solresor.se/resereporter" orgurl="http://www.solresor.se/resereporter" title="Vill du agera resereporter för en vecka?">Vill du också ansöka så gör du det här.</a>

18 veckor

Igår fyllde Elliot 18 veckor! :)

  • Nu har jag tagit fram pyjamasarna i storlek 74. Men i vanliga kläder är det 68 som gäller.
  • Han har börjat vara vaken längre perioder, typ upp till 3 timmar.
  • Leker gärna med sina leksaker, tar tag i dom och stoppar in dom i munnen.
  • Viftar med båda armarna samtidigt, upp och sen ner..:) Har han en leksak i handen när han gör det brukar han smälla dom i ansiktet.. :(
  • Vill gärna sitta och stå upp. Igår när vi var och handlade bullade vi upp med en filt bakom ryggen i vagnen så att han kunde sitta upp, då vart det ganska roligt att handla..:)
  • Har precis börjat på babysim!
  • Har börjat få smaka riktig mat. Hittills har han smakat: potatismos, banan, äpple, blåbärsyoughurt och potatis/palsternackspure.
  • Börjar bli för lång för badbaljan, sist han badade fick han sitta upp, med vår hjälp förstås..:)
  • Kan sitta i barnstolen och bumbon kortare stunder.
  • Pratar massor! När han vaknar på morgonen brukar han ligga och prata för sig själv, så härligt ljud att vakna av. :)
  • Har ofta benen i kors när han ligger och sitter. Ibland lägger han även ihop händerna på magen och ser ut som en lite gubbe. :)

Första simmet

Så hur gick det då första gången på babysimmet..? :)

Det gick bra! Var lite orolig innan, då Elliot inte sovit mer än 10 minuter innan och skrek som en ganing hela vägen dit i bilen, en färd på typ 20-25 minuter. Så jag var rädd att han skulle vara helt slut och vara grinig, men det gick som tur var bra. Han var väl inte överlycklig men inte ledsen heller. Så det tar jag som positivt...:)

Första gången gör man lite grundgrepp och bara känner hur det är att vara i vattnet, bra för både föräldrar och barn. Det var iallafall supermysigt och vi ser fram emot nästa tisdag! :)

Han klarade sig ända tills det var dags och gå till bilen, då blev han grining och somnade på typ 2 sek efter att vi lagt ner honom i vagnen.:) Vi fick lite småfilmer med kameran också, men sen när vi kom hem så hängde den sig så vi var och lämnade tiibaka den igår..

Barnvakt

Igår hade Elliot barnvakt för första gången, det var mormor och morfar som fick äran..:) Så medans Elliot lekte med dom passade jag och sambon på att stick till Barkarby, där hann vi med både en loppis, net on net och Ikea. Vi hann också göra av med en del pengar.. Oops.. Men men, fick iallafall en filmkamera, trall till garaget, en solsäng och lite annat smått och gott! :)

Självklart fick Elliot en lite sak också, ska fota den så kommer den i ett eget inlägg.

Totalt var vi borta 4,5 timmar och det hade gått hur bra som helst här hemma. De hade lekt, ätit och sovit.

Babysim!

Japp, nu är det dags! och självklart kommer vi att simma på simskolan där jag jobbar extra! :)

Imorse var jag och Elliot på teorin och imorgon är första gången i vattnet. Ska bli skoj och lite nervöst..:) Har förstås köpt ett par fina simbyxor till honom och en ny baddräkt var jag tvungen att köpa till mig. Har bara mina gamla bikinis och jag tror inte att dom går på tyvärr, och hade dom gjort det hade det nog inte varit någon vacker syn..:)

Igår köpte vi en liten filmkamera som man kan ha i vattnet, så vi ska försöka filma och fota lite när vi simmar tillsammans! :)


Här är byxorna vi köpt till Elliot, från Linneashopen!

4 månader!

Idag blir Elliot 4 månader! :)

Han:
  • är fortfarande en glad bebis
  • visar tydligt när han är trött, gnuggar sig i ögonen
  • äter Nan2
  • har storlek 3 i blöjor
  • greppar saker väldigt bra, tittar på dom och sen in i munnen. :)
  • tycker om att ligga i gymmet och leka med leksakerna
  • vill gärna sitta och stå upp
  • rullar från mage till rygg
  • blir lite reserverad (eller gråter) när det kommer nya människor
  • väger över 7 kg och är ca 65 cm lång
  • är stark i nacken och håller sig uppe själv när han sitter eller man bär honom
  • börjar nästan bli för lång för badbaljan
  • tycker om att undersöka sina fötter när han ligger på skötbordet
  • dregglar massor!
  • använder storlek 68 i kläder (har plockat bort allt i 62 nu..)

RSS 2.0