På väg

Vi närmar oss och saker börjar falla på plats. Jag har skruvat ihop spjälsängen, som nu står och väntar på lite tillbehör uppe i bebisrummet. Skötbädden som vi fått ärva är tvättad och redo. Jag har också tvättat alla de minsta kläderna vi har, kände att det är skönt att få lite sånt gjort nu innan vi börjar jobba igen. Jag kommer ju att få lite längre dagar än vad jag är van vid, så vet inte hur mycket jag kommer att orka då..

Igår var vi också över till sambons ena syster, som bor typ 500 m. bort. :) Därifrån fick vi med oss ett babyskydd! Ett Akta Graco. Så den har jag också frächat till, tvättat alla delar och så..:)



Vagn...?

Hua, sitter och kollar på olika vagnar. Det är ju en djungel! Tror att vi vill ha en trehjuling, har kikat på Baby travel och Teutonia. Nackdelen med Babytravels är att man bara kan ha sittdelen vänd framåt, jag skulle ju önska att man kunde välja. Det kan man på teutonias... Sen tror jag också att det kan vara skönt att ha en med mjuklift, så man kan bära med sig den utan att ta hela vagnen om man skulle behöva. Vad jag förstår så har Babytravels en hård liggdel och får man då plats med en mjuklift i den...?

Så, håller på å kolla på Blocket efter något schysst, för vi hade inte tänkt att köpa en ny vagn, jag är för second hand. ;) Hittade en Teutonia imorse, för 2000:- i Sollentuna, men den var borta när jag tittade nyss.. Får väl bara slå till direkt när vi hittar något vi är sugna på. :)

Glad nyhet!

Fick precis en glad nyhet! :) Ett par kompisar till oss ska också ha barn, sitt andra. Beräknat till mars nästa år, det är ju inte alls långt efter oss ju! :) Superkul!

Från Japan

Självklart var vi tvugna att shoppa lite till lillen när vi var i Japan. :)
Hittade följande i en barnbutik i Osaka:







Rea-shopping

Igår tog jag en tripp till centrum för att kolla in reorna lite. Har kikat på lite kläder till lillen där tidigare, men väntat in slutspurten på rean..:) På Kappahl var det halva reapriset, men de hade bara sommarkläder, typ klänningar och linnen. Det känns inte så aktuellt eftersom att han kommer i november. Blev iallafall lite strumpor därifrån.

Lindex däremot hade en hel del fint! Där var det 2 för 1 på alla rea-saker. Tror att jag gick lite väl bananas därinne! :) Blev en hel del byxor, några bodys, sparkdräkt, en pyjamas, en mössa och en dregglis. Puh! Sambon var lite smått chockad när jag visade allt..:) Det mesta var i storlek 62, nåt i 56 och nåt i 68.

Hela kalaset gick på ca 400:-.



















Sparkar!

Idag har sambon fått känna sparkarna för första gången! :D Man kunde till och med se dem utanpå magen.
Jag satt i soffan och kände hur det rörde sig på sidan av magen, tror nästan att det är de första tydliga sparkarna jag känner också. :) Ropade såklart sambon närmre så han också skulle få känna sin son. Mysigt!!

23+4 idag.

Dagsformen

Jaa, nu börjar det kännas av att jag är gravid. Jag som brukar sova på magen kan inte göra det längre, blir därför ett himla vändande på nätterna.
Mina anklar och fötter har svullnatt upp sen vi kom till Japan, vet inte om det är värmen som gör det eller graviditeten, inatt sov jag iallafall halva natten med stödstrumpor och fötterna såg ganska normala ut nu påmorgonen. :)

Tycker inte att jag behöver gå på toa särskilt ofta, tur det, med tanke på att vi är ute och reser..:) Dessutom är toaletterna helt galet små här, så det är tur att magen inte är större, för då hade jag inte kunnat sätta mig eller stänga dörren på flera av dem. :D

Det känns att jag bär på några extra kilon, speciellt i den här värmen, orkar inte särskilt mycket, speciellt inte som att gå i trappor, gå i uppförsbackar och bära väskor. Då går det väldigt långsamt. Tur att jag har en underbar sambo som hjälper mig och bär allt han kan, så att jag ska slippa.

Vecka 23 (22+3)

Här kommer magen i 22+2, bilden togs alltså igår:




Varmt!!

Oj, vad varmt det är här!! Idag har det varit ca 35 grader och vi har besökt olika sevärdheter i Kyoto. Gyllene och silver pavlijongen. Vi hittade också The rock garden. Som tur var hade vi bestämt oss för att åka buss till de olika ställena, det lev en del gå iallafall och det var mer än tillräckligt för mig. Känner mig iten helt bekväm i värmen, tror dessutom att vi varit lite dåliga på att äta och dricka senaste två dagarna, då jag lätt känt mig yr.

Men idag försökte vi vara duktigare! :)

Imorgon går vi in i v. 23! Helt otroligt ju..:) Magen verkar dock tycka om värmen och har jäst som bara den sen vi kom hit, undrar vart det ska sluta. :) Ska försöka fota den imorgon och lägga in då.


Resa

Vi befinner oss just nu i Tokyo, Japan. Vi kom hit till hotellet igår vid 15-tiden. Då hade vi varit på resande fot i ca 20 timmar, skulle inte ha varit så länge, men vi blev försenade ca 4 timmar från Moskva där vi mellanlandade. Men, nu är vi här iallafall! :)

Vi kommer att vara 4 nätter i Tokyo för att sedan resa vidare till Kyoto och Osaka. Vi var här för tre år sedan, men den här gången kommer vi att ta det betydligt lugnare, med tanke på magen..:)

Känd lite pirrigt att vara så långt hemifrån och samtidigt ha lillen i magen. men vi har såklart kollat med bm att det var ok att resa. Vi kommer att vara borta i ca två och en halv vecka till, så får se hur mycket magen har växt tills vi kommer hem igen. Nu känne det som att den växt massor sen vi åkte hemifrån.

Ska försöka att återkomma något under resans gång!


Vecka 22

Eller 21+0! :)
Den här gången kommer magbilden från utlandet! Vi har åkt iväg på vår resa som vi planerat under en tid. :)
Så här ser magen ut idag:


Present nr 2

Lillen fick en till present förra helgen, av ett par vänner till oss. Ett sött litet set i storlek 50. Åhh! Kommer han att vara så liten..? :)




Spjälsäng

I lördags var sambon och hämtade hem en spjälsäng från hans syster. Den sov hon i när hon var liten, hennes tre barn har sovit i den och även andra systerns två barn och sambons kusiners barn. Och nu är det alltså vår lilles tur! :)

Hon skickade även med ett skötbord och en skötbädd, ett par små skor och en åkpåse! :)

Nu står den i blivande barnrummet och väntar på att bli ihopskruvad!


BM (20+2)

Idag har vi varit hos barnmorskan, både jag och sambon! :)
Hon informerade om föräldrargruppen, vi gjorde vårdvalet, fick gravidintyget (eller vad det heter) som ska till försäkringskassan och hon tog även mitt blodtryck, som var 105/60.
Vi frågade allt vi undrade om, vi ska ju ut och resa på torsdag, så vi fick även med oss ett flygintyg.

Sen fick vi såklart lyssna på lillens hjärta! Och vad det slog! :) 146 slag/min sa hon att det var.

Sen sa hon att jag idag var 20+1, men när jag räknar på nätet så är det 20+2.. Är det olika sätt att räkna på eller något annat...? Jaja, jag kör på 20+2. :D

Hotell och möhippa

Igår var vi inne i stan och bodde på hotell, jag hade ett presentkort på en hotellnatt som vi var tvugna att utnyttja. Så igår var det dags. Vi åkte in till stan efter jobbet, checkade in och strosade i affärer innan vi gick och åt kvällsbuffe på hotellet. Sen såg vi av en slup att en kopis var inne i stan samtidigt, så vi mötte upp henne och hennes kille. Slutade med några öl på några olika ställen innan vi gick tillbaka till hotellet vid halv ett. Så det blev eb trevlig kväll! :)

Idag har jag varit på möhippa för blivande svägerskan! En heldag i staden med olika upptåg som avslutades med en middag på Hard Rock. Dagen idag har varit olidlig varm och det rann om mig och en kalldusch mitt på dagen hade inte suttit fel! :)


Vecka 21 (20+0)

Oj vad tiden går fort. Redan vecka 21 och därmed halvtid!

Magen har jag inte hunnit fota idag, ska försöka göra det imorgon och lägga in. :)

Magen (20+2):



RSS 2.0