Att sova

Elliot har ju inte sovit så mycket på dagtid och varit allmänt missnöjd fram på eftermiddagen. Han har kanske sovit 30-45 minuter i följd.
I torsdags hade jag en kompis och hennes dotter över på fika. Dottern är två veckor äldre än Elliot. De hade samma problem för ett par veckor sedan. Men de började verkligen anstränga sig för att hon skulle somna på dagen. Och det resulterade i en nöjdare bebis som sov flera långre stunder på dagen. Hon hade allstå antagligen varit övertrött och därför arg och skrikig. Jag tror att problemet är det samma för Elliot. Igår började vi att försöka få honom att sova på dagen. Sambon vaggade honom eller gick omkring med honom i liggdelen tills han somande, vaknade han gjorde vi likadant igen tills han somnade om. Och det funkade faktiskt bra tycker jag. Han var inte alls gnällig eller sådär hysterisk som han varit i veckan. :) Han sov längre pass, 1,5-2 timmar flera gånger under dagen. Nöjd mamma!

Så nu ska jag försöka få det att funka i veckan också..:)

Igår kväll åt Elliot vid 8, sen somande han i sin liggdel vid halv nio och sov sedan till 3 i natt! Då fick han mat och låg kvar med oss i sängen, tills han vaknade igen vid halv 6 och ville äta, sov sedan till 8.30 då det var matdags igen. En helt ok natt altså! :)

Bodys

I mellandagarna köpte vi lite fler bodys till Elliot. Vi har mest haft omlottbodys, då haan fick en fraktur på ena nyckelbenet när han föddes. När han växte märkte vi att vi inte hade så många med omlott i 56/62. Så då köpte vi några nya, 50:- styck:
Från Lindex, storlek 62, men väldigt små i storleken.


Från HM, storlek 56

Mer rea-fynd

Var in en sväng till på polarn och pyret..:) Tänker att jag aldrig kommer att köpa kläder där till ordinarie priser, så varför inte passa på nu då det är rea. Så det blev två par långkalsonger i storlek 80 och en tröja i storlek 74.
190:- gick hela kalaset på.
Dessa strumpbyxor köpte jag också, för ett tag sedan:

8 veckor idag!

Idag blir Elliot 8 veckor! Otroligt..:)
Han:
  • Tycker om att "prata" med oss.
  • Tycker om att ligga på skötbordet, ler och pratar.
  • Äter ersättning 1-2 gånger per dag. (mer om jag är borta förståss..)
  • Väger antagligen 5,1-5,2 kg. (enligt våra egna mätningar här hemma..)
  • Använder storlek 2 i blöjor.
  • Suger gärna på sin hand för att trösta sig.
  • Sover oftast bra på nätterna, äter 1-2 gånger.
  • Har svårt att sova på dagtid. Blir hysterisk på em och kan bara somna i famnen.
  • Har fortfarande kläder i storlek 56 och 62.

Pop-rea

Igår behövde jag lite egentid, så när jag ammat Elliot vid 10 så lämnade jag grabbarna i sängen och åkte till centrum. Jag skulle spana in några grejer på rean som jag inte tittade på när jag var där med Elliot i fredags.

Polarn och pyret har ju 50% på en del grejer, och dessutom ta 3 betala för 2 på reasakerna. Så där slog jag till på en body i storlek 62 och en tröja och ett par byxor i storlek 74. Vi har så vi klarar oss upp till storlke 68, så därför tyckte jag att det var ok att köpa i 74! :) Bra att ha lite på lager när det är dags tänker jag, så man slipper köpa allt då på en gång.




Natten

I natt har Elliot sovit hela natten igen, utan att äta. Senaste typ veckan har han ju fått mat på natten, vid ca 3-4 och sen tidigt på morgonen. Men inatt har han sovit mellan 10 och 6.30! Vet inte om det kan ha att göra med att han innan på kvällen åt 120 ml ersättning.. Sen ammade jag honom i sängen innan han somande vid 10.. Skönt var det iallafall att få en hel natts sömn! :)

Vikt

18/1: 4945 g (6 v. 5 d.)
12/1: 4745 g (5 v. 6 d.)
4/1: 4350 g (4 v. 5 d.)
28/12: 4190 g (3 v. 5 d.)
19/12: 4100 g (2 v. 3 d.)
12/12: 4000 g (1 v. 3 d)
7/12: 4080 g (5 d)
2/12: 4125 g ( 0 d)

Läkarbesök

Idag har jag och Elliot varit till bvc och träffat läkaren där. Hon kände och klämde och det var inte så roligt. Hon ville att vi ska träffa en sjukgymnast för att han var lite stel i nacken och för nyckelbenet. Också för att han är lite platt på ena sidan av huvudet, vilket antagligen beror på att han är "kort" på ena sidan av nacken.. Hon skickar en remiss till sjukgymnasten som sedan kontaktar oss.

Sen ville hon också att vi skulle komma tillbaka om en månad för att titta på hans ena öra igen. Det ser ju lite konstigt ut, och har gjort det hela tiden.. Får se om vi behöver träffa någon "specialist" på ron efter nästa besök.

Annars tyckte hon att han var fin, fick sig ett gäng leenden och såg att han kunde lyfta på huvudet i magläge.

Vikten idag var 4945 g, han har alltså gått upp 200 g sen förra veckan! :)

Efterkontroll

Var iväg på efterkontroll idag hos min bm. Pratade inte så mycket om förlossningen, hon frågade mest hur jag mådde, fysiskt och psykiskt. Fysiskt tycker jag att det är helt ok faktiskt. Känner bara av lite i framfogen när jag går. Annars ingenting. Hon kollade ochså att allt läkt ihop fint, vilket det hade! :) Så allt såg toppen ut. Hon skrev även ut minipiller till mig, eftersom jag inte kan börja med p-ringarna medans jag fortfarande ammar. Så nu blir det att komma ihåg att ta pillrena varje dag, inte min starka sida..:)

Järnvärde: 129 (102 när jag lämnade bb)
Blodtryck: 110/70

Utflykt

Idag har Elliot och jag varit iväg på utflykt, vi tog oss iväg till centrum. :) Hade packat med ersättning i flaska så att han skulle kunna äta där utan problem. Var lite orolig för hur jag skulle få i och ur vagnen ur bilen, men det gick bra. :)

Det här var första gången vi två var iväg så här, har ju bara varit iväg till bvc innan och till mamma och pappa. Och jag tycker att det gick ganska bra, vi var där i typ två timmar och han åt en gång. Han skrek dock som en galning i bilen på väg dit, men somnade tillslut.
Ville kolla in reorna, hittade jackan jag kikat på på Stadium för halva reapriset, 400:-.. Tyvärr fanns den inte i min storlek, annars hade jag slagit till!

6 veckor

Idag blir Elliot 6 veckor, 1 och 1/2 månad! :)

- Han använder kläder i storlek 56 och 62 (lite beroende på märke).
- Har också börjat med storlek 2 i blöjor, fast det har vi gjort ett tag nu.
- Ler och blir glad när han ser oss.
- "Pratar" en del, typ "aaarrrr".
- Sover oftast hela natten. Fast senaste två nätterna har han vaknat tidigare än vanligt och fått äta.
- Sover mycket på förmiddagen och är mer vaken på eftermiddagen/kvällen.
- Somnar som en stock i vagnen. (när man går ut och går)
- Sover i liggdelen i spjälsängen på nätterna. (ibland i vår säng när han ammat och jag inte orkar lyfta över honom..)
- Är facinerad av tvn och tittar gärna.
- Tycker om att sitta i babysittern en stund.
- Bajsar en gång om dagen. (senaste dagarna iallafall..)
- Ammar+ ersättning typ 1-2 gånger om dagen, oftast på kvällen innan vi ska sova för natten.
- Väger 4745g och är 57,5 cm lång.
- Gråter med tårar.


"Välkommen till världen"-presenter

Elliot har fått så mycket fina presenter sedan han föddes. Tänkte försöka radda upp dem här. Har bilder på några, men inte alla..:)

  • Body + två par byxor- Faster med familj
  • Nattlampa, pyjamas- Mormor och morfar
  • Mjukiskanin- Morbror och moster (och kusin..:))
  • "Nalle"overall- Faster med familj
  • Stor mjukis apa- Farbror
  • Mumin matset+ mumin bok- Mina vänner
  • Presentkort- Vännens mamma
  • Leksak som låter och går att bita på- Min vän
  • One piece- Vännerna från småland
  • Mjukis hund- Farmor och bonusfarfar
  • Mjukis nalle- Grannen
  • Tofflor med skallror och mjukis med ljud- Mina arbetskamrater
  • Luvtröja, body, byxor- Sambons arbetskamrat+ fru
  • Body- Gammelmormor
  • Blommor från mina två jobb och sambons jobb









Babygym

Jag köpte ett babygym till Elliot i fredags. Nu är han ju mer "med" och tittar på saker, så då tyckte jag att det var dags att skaffa ett gym! :) Jag hittade ett på blocket, fem minuter härifrån. Så det blev ett med tummen för 300:-. Han tycker om att ligga i det ibland, tittar storögt på alla saker..:)

Här är det pimpat med ullskinnet vi fick i julklapp:



4745 g!

Var ner till bvc idag för att kolla Elliots vikt. Och visst har han gått upp senaste veckan, väger nu 4745 g! :) Det kändes bra. Vi har gett honom en del ersättning under veckan som varit och det verkar ha gjort susen..:) Han har oftast fått på kvällen innan vi ska sova, för det känns som att det är då mjölken inte räcker till. Så vi fortsätter nog med det.
På onsdag nästa vecka ska vi dit igen på läkarundersökning och på tisdag ska jag till barnmorskan på efterkontroll..
Längden var 57,5.

Imorgon blir Elliot 6 veckor!! :)

WubbaNub

Har ju sett dessa nappar på flera ställen i bloggvärlden. Undrar om Elliot skulle tycka om den..?
Här kan man vara med och tävla om en WubbaNub!


4350 gram

Ja, så mycket vägde Elliot idag när vi var och kollade vikten. Han hade alltså gått 70 g sedan i fredags.. Hade känts bättre om han hade lagt på sig lite mer. Har väl inte ammat tillräckligt senaste dagarna. Så idag har vi kört på för fullt, han har ätit en gång varje timme typ.. Ska nog åka in på öppen mottagning tisdag eller torsdag nästa vecka för att se hur det ser ut då.

Längden var fortfarande 56 och huvudomfånget 38.

Elliot fick ligga lite på mage och visa hur stark han är..:) Han log jättemcket mot bvc-damen och hon tyckte att han var väldigt stark i nacken! :)


Update: Amningshjärna eller vad..?! Han hade naturligtvis gått upp 160 g sen gången innan, inte 70! :)

Fick på bb...

På bb så fick vi två väskor med blöjor och grejer. Mycket bra saker faktiskt, bodys, leksak, bjöjor, våtservetter, skötbordsunderlägg, rabattkuponger, dregglis, mössa, necessär med dusch grejer och olika salvor. När vi sedan var och gjorde PKU-testet så fick vi en till väska (likadan som den ena vi fick på bb). :) Det här är lite av det vi fick:


Vår jul 2

Vi firade med min familj på annandagen, då var vi hemma hos mamma och pappa tillsammans med min bror och hans fru, min mormor och morfar och min faster. Återigen bjöds det på massor med god julmat! Dock kom ingen tomte den här gången, vi fick klara oss ändå! :) I år hade vi sagt att det inte skulle bli så mycket julklappar, men någon måste ha missat den infon..;)
Elliott fick massor med fina julklappar:
  • Fårskinnsfäll av gammelmormor och gammelmorfar
  • Tygboll och träskallra av mormor och morfar
  • Mjukis elefant och dragleksak av morbror och moster
  • Mjukis katt av gammel moster och morbror
  • Mjukisskallra av mammas arbetskollega
  • Mjukis kanin av grannen
  • Mini-converse av mormor och morfar
  • Pyjamas av mormor och morfar
Finns en risk att vår lillkille kommer bli bortskämd. ;)
Tänk att nästa år får vi fira jul med två små knoddar (Elliots kusin är beräknad i april), underbart!!





1 månad

Idag blev Elliot en månad! Galet! :)
Man märker att han är mer vaken nu och nöjer sig inte med att bara ligga i liggdelen. Idag satt han en lång stund i babysitter och tittade på färgerna och det som rörde sig. Han brukar också ligga och titta på mobilen som hänger ovanför där han ligger.

Igår provade vi att ge honom ersättning för första gången, det slank ner och han verkade nöjd. Vi provade mest för att se att det gick bra och för att kunna ha vid tillfällen jag inte är hemma och så. Så jag kommer att fortsätta att amma.

Vi har också varit i väg till Stinsen en längre stund, så vi blev tvugna att mamma där. Det gick super, dom har värsta fina amnings/matningsrummet där, med soffor och grejer. Så ska jag hänga nånstans när jag är mammaledig så är det där! :)

Han har börjat växa ur kläderna i storlek 50, så nu är det 56 som gäller! :) Har börjat packa ner 50-kläderna som ska iväg till nästa bebis ( Elliots kusin). :)

Tror att det börjar bli dags att skaffa ett babygym snart, så att han kan ligga där och titta på saker. Måste också skaffa nåt att hänga över skötborden, hur kul är det att ligga och stirra upp i taket liksom..? :)

Vår jul 1

Så var julhelgen förbi.. Vi firade med sambons familj på julafton och med min familj på annandagen. Elliot har skött sig bra hela tiden. Duktig pojke! :) Fick antagligen ont i magen på eftermiddagen på julafton, skrek som aldrig förr. Vi fick hjälp av sambons syster som verkar ha ett magiskt handtag. Hon höl och vaggade Elliott och han somnade, tack!

På julafton fick han många fina julklappar:
- Sparkdräkt av farbror
- Sparkdräkt av gammelmorfar
- Längd-mätare av faster och kusinerna
- Vantar av gammelmormor
- Gosehund och body+byxor av faster och kusinerna
- Body och byxor+tröja av farmor

Vi träffades vid 13-tiden och drack lite glögg, för att sedan kolla på Kalle Anka vid tre. Barnen väntade och väntade på att tomten skulle komma. Men vi skulle ju äta innan han kom.. Det blev en lång väntan..:) Massor med god julmat blev det, och Elliot ville förstås äta samtidigt som oss.. Så jag fick sätta mig till bords lite fter de andra..:)

Tillslut var det dags för tomten, som i år spelade av ingen mindre än Elliots pappa! Elliot var inte så intresserad av tomten och alla julklappar, utan sov sig igenom hela paketutdelningen. Vi blev kvar ganska sent, åkte hem vid halv ett ungefär. Och då fick vi med oss Elliots farbror och två äldsta kusiner som skulle sova hos oss. Grabbarna avslutade julafton med att basta, medan Elliot och jag gick och la oss. Vi hade en fin julafton och jag ser fram emot nästa, då Elliot är dryga året! Spännande! :)




RSS 2.0