Att bli storebror

Elliot pratar en del med bebisen i magen. Imorse kramade och pussade han på magen och sa:
- Sylva är ledsen..
- Varför då, sa jag
- För hon vill komma ut till mig, sa han då <3
 
Vi har också pratat lite om vad hon kommer att äta, har berättat att hon inte har några tänder, så hon kan bara dricka mjölk i början. Då tillägger han: Och välling! Sen viskar han till mig: Och storebror kan också dricka välling! Och det är klart att storebröder också kan dricka välling! :)
 
När vi höll på uppe i bebisrummet hittade han sin gamla "nattlampa" som lyser och spelar melodier. "Den här hade jag när jag var liten", sa han. Jag frågade om han ville ha den på sitt rum, eftersom det ändå är hans. Men nej, han var bestämd med att Sylva skulle få den, den skulle ligga i hennes säng. Han är för underbar!!
 
 

Elliot shoppar

Idag var vi iväg till Täby en sväng.. Behövde komma ut lite. :)
Som vanligt var det inte jättelätt att gå där med en treåring.. Men vi lekte lite i lekhörnan, käkade lite lunch och tittade i några affärer. :)
 
Efter lunchen frågade vi E om han ville köpa någon present till lillasyster, som hon kan få när hon kommer. Han funderade lite och sa: "En pyjamas!" Så sagt och gjort vi gick till lindex där han hittade en fin randig pyjamas och 2 bodys som han ville ha till Sylva. Han bar kläderna till kassan och berättade för tjejen i kassan att kläderna var till bebisen. Han frågade också efter en kartong, så vi får väl slå in kläderna imorgon! :)
 
 

Vagnen!

Idag fick vagnen flytta ut från garaget, tyckte det var dags att skruva ihop den. :) Eller skruva å skruva.. Behövde bara klicka på hjulen så var det klart! Love it!
Klickade på liggdelen, sittdelen får vänta i garaget några månader till.. :) Försökte ratta runt lite i köket, haha, kändes lite ovant faktiskt.. :) Var ju ett tag sen Elliot åkte vagn..
 
 
 
 

Pärlplatta

När jag kom och hämtade E på förskolan i torsdags sa hans kompis att han hade gjort en pärplatta! Då kom han på att han ville visa och sprang stolt in för att ta fram den. han hade gjort den till mig och pappa! <3
 
Hans pedagog sa att han jobbat på den flera gånger, pärlat lite och när han ledsnade ställt tillbaka den på brickan, sötungen! :)
 
 

Babybox!

Idag har jag varit och hämtat ut en babybox, den från Apoteksgruppen. :) Registrerade mig redan i somras, men har inte kommit iväg förens idag.. :)
 
Boxen innehöll en söt mössa, idomin, järnbrustabletter, vitaminer, en tidning och en pysventil. Och massa reklam förstås. ;) Gladast belv jag över mössan, den åker nog ner i bb-väskan. :)
 
 

Magen v. 39 (38+0)

 
 
 

UL-bild v. 39 (38+0)

Vilken sötnos! :)
 
 
 

TUL och BB Sthlm

Igår var vi på BB Sthlm igen. Först fick vi göra ett ultraljud, för att se hur stor hon är därinne, eftersom vi pratat om igångsättning. Och stor var hon, ca 4 kg i vecka 39 (28+0), vilket är ca +27% jämfört med +11% i vecka 32. Annars såg allt bra ut, hon låg med händerna vi ansiktet och hade massor med hår i nacken. :) Bra med fostervatten var det också.
 
Sen fick jag ligga med ctg och lämna urinprov och ta blodtryck, allt såg bra ut även där. Sen fick vi träffa läkaren som vi träffat tidigare. Hon undersökte tappen och hur moget det var. Inte så värst, men hon kunde nästa göra en hinnsvepning.. Men tyckte inte att det var läge att göra något mer. Så vi beslutade att avvakta en vecka och se om det händer något av sig självt.. Vilket jag inte har några större förhoppningar ska hända.. :)
 
Vi fick iallafall en ny tid nästa vecka, då ser vi hur det ser ut, är det moget så man kan ta hål på hinnorna så är det ett alternativ. Annars tyckte läkaren att det iallafall kanske var läge att lägga på gel eller ge dropp för att få igång det.. Så vi får se hur det går! :)

Mer reashopping!

Idag hade Lindex halva reapriset för medlemmar, så självklart tog jag en sväng dit på fm! :)

Blev lite kläder till både Elliot och lillasyster, 620:- gick hela kalaset på. Känner mig nöjd då jag även fick tag på vinterkläder till Elliot för nästa säsong. :)

 
 
 
 
 
 

Gå till förskolan/Morgonrutin

Förutom protester vid läggning så har E också protesterat högljutt när det har varit dags att gå till förskolan. Det började redan innan julledigheten och fortsatte förstås efter.
Han har sagt "Jag vill inte gå dit" "Det är tråkigt" "Jag har ont i magen" Dom andra bara bråkar med mig" "X bara knuffas på mig" osv.. Var riktigt tungt att gå dit med honom, och vi började ju förstås fundera om det var något han verkligen kände och mådde dåligt över.. Han sa också att han inte lekte med några andra barn, bara själv..
 
Så jag tog upp det med en av hans pedagoger förra fredagen, hon tyckte väl inte att det var så som han beskrev.. Och jag vet att E kan vara ganska bufflig och tuff, men ändå, om hans uppfattning är att de andra barnen bråkar med honom så förstår han inte varför (om han varit och stört i deras lek eller nåt..). Var väl inte helt nöjd med hennes bemötande..
 
På måndagen efter var det samma visa, han vill inte gå! Till slut fick sambon med honom och de pratade tillsammans med en annan av hans pedagoger.
 
Sen på tisdag/onsdag gick det bra att komma iväg på morgonen och på em när jag hämtade sa han att han hade haft roligt på dagen! :) Så vet inte om det är ett sammanträffande eller om de håller ögonen på honom lite mer.. :)
 
Sen tänkte jag eftersom kvällsrutinerna funkar så bra så kör vi samma sak på morgonen. Först vakna, kolla lite på typ "Masha och björnen", välling i soffan, borsta tänderna, klä på sig, stänga av tvn och sen gå till förskolan. Både idag och igår sa han själv när kläderna var på att nu är det slut, nu ska vi gå. Så skönt! :) Han la till också att "ingen får sätta på igen (tvn), absolut inte", sen gick vi och tog på ytterkläderna och gick iväg. :)
 
Imorse när vi kom dit så kom hans kompis (som han lekt myycket med senaste dagarna) samtidigt som oss, så då ville han inte ens följa med och vinka utan gick direkt och satte sig vid frukostbordet! :)

Sömn

Under julledigheten blev det lite sisådär med läggningsrutiner för Elliot.. Han var vaken sent, ville inte sova och sov länge på morgonen (vilket iofs var helt ok.. :)) Så när ledigheten var slut var det svårt att få honom i säng och det blev inte några mysiga stunder, mer skrik och panik från honom och tjat och trötta föräldrar.

Så, förra måndagen beslöt jag mig för att ta fighten! Tog med honom upp till sovrummet under protester. Han fick ligga i vår säng och kolla på nån serie, men sen när det var dags att stänga av var han inte med på noterna! Så efter lite mer skrik och panik höll jag på att bli tokig. Bestämde mig för att köpa ljudboken "Kaninen som så gärna ville somna" och laddade ner den till telefonen på en gång! Jag satte på boken och efter 20 minuter så sov barnet! Då hade vi varit uppe och försökt i drygt en timme innan... Puh!

Sen har vi fortsatt med samma rutin i en vecka nu, välling i soffan, borsta tänderna sen upp och lyssna på sagan. Första nätterna var det protester redan när vi stängde av tvn, men ändå så somnade han efter ca 15-20 minuter med talbandet! :)

Ikväll när det var dags hade jag förberett honom innan om vad vi skulle göra och i vilken ordning, så när det var dags att stänga av tvn hoppade han ner från soffan och tog mig i handen och sa att nu går vi upp! Så skönt!! :)

Lite gnäll i sängen blev det, typ "jag vill se Masha och björnen" och "jag vill spela radioapan", men jag satte på sagan ändå och efter ca 15 minuter från det att vi kom upp sov han.

Hoppas bara att det håller i sig nu! :) Men sagan verkar göra underverk! :D

Lite reafynd

Var ju tvungen å kolla in mellandagsrean och se om det fanns nåt fint till lillasyster. :) Slog till på lite newbiegrejer som var på rea, blev 3 par byxor i olika storlekar, en body och en filt. Allt för ca 150:-, tyckte jag kändes helt ok! ;)
 
 

BB Sthlm- Läkarbesök

Igår hade vi ännu en tid på BB Sthlm. Vi har ju varit där 2 gånger innan, en gång och träffat en läkare och pratat igenom förra förlossningen och en gång där vi träffade en barnmorska som hjälpte oss med en ev kommande förlossning, hur vi kan få hjälp och hur det skulle kunna gå till.
 
Så igr fick vi altså träffa en läkare igen. Jag hade ju bestämt mig för snitt innan, menhon hade ett annat förslag. Att vi skulle få en igångsättning i v. 39, så inte bebisen blir för stor och jag kan förbereda mig och de kan förbereda sig. Allt blir under ganska kontrollerade former. Vi skulle också använda planen som vi gjort upp med barnmorskan gången innan. Och möjligheten att avbryta för ett snitt skulle finnas!
 
Just nu känner jag att jag kan tänka mig att prova, dels för igångsättning och för att möjligheten att avbryta finns.
 
Är alltid jobbigt att komma dit och prata, mycket känslor som kommer upp både från förra gången och om hur det ska bli nu.. Fick därför en tid nästa vecka bara för att ventilera och prata med läkaren igen. Sen veckan efter ska vi på TUL på Danderyd, för att se hur stor hon är, sen får vi träffa läkare igen, för att se om det kan vara läge för en igångsättning. Vet inte om det blir då direkt eller senare.. :)
 
Hur som helst så är det inte långt kvar!

Vecka 37 (36+2)

Så här såg magen ut i onsdags. :)
 
 
 
 

BM i v. 37 (36+1)

Igår var jag iväg till barnmorskan, tog lite prover och sammanfattade graviditeten. Allt såg bra ut som vanligt, järnvärdet kunde vara lite högre, så ska börja ta niferex varje dag nu. Mätte magen (följer kurvan), lyssnade på hjärtljuden och hon kände hur bebisen låg. Huvudet är neråt, men fortfarandehögt uppe och alltså rörligt. Hon sa att OM vattnet skulle gå så ska jag inte vara upprätt (eftersom huvudet är så högt upp)och ringa förlossningen. Men jag känner mig inte orolig att vattnet ska gå. ;)
 
Bokade in en ny tid om 2 veckor. Innan dess ska vi iväg till BB Sthlm igen (nu på torsdag) och träffa en läkare och bestämma hur bebisen ska få komma ut. :)
 
Blodtryck: 100/60
Järn: 116
Blodsocker: 3,5
Bebisens hjärtljud: 146
Huvudets position: Högt och rörligt
 

Julpynt!

Har ju glömt visa Elliots julpynt som han gjort på förskolan. Smällkaramellen och ängeln fick såklart hänga i granen och renen stod på fönsterbrädan. :)
 
 
 
 
 
 

Fjärilshuset

En av dagarna vi var lediga bestämde vi oss för att åka till Fjärilshuset! :) Vet inte om Elliot uppskattade det riktigt, för på frågan vad vi gjort under dagen så svarade han "vi såg ett rådjur" och "vi bråkade lite". Inget om hajarna, fjärilarna eller de andra djuren vi sett. :)
 
När vi skulle åka därifrån fick Elliot med sig pappa upp på hagakullen och där hade de tydligen sett ett rådjur. Sen när det var dags att åka hem var inte föräldrarna och barnet helt överens. Det slutade i skrikkalas och både ett ledsen barn och en ledsen mamma.. :( Men vi fick in honom i bilen och kunde åka hem tillslut.
 
Om nån råkar läsa detta efter att ha sökt på "Fjärilshuset" så vill jag bara varna lite för deras restaurang.. Väldigt oorganiserat, tog sjuuukt lång tid att komma fram till kassan och få beställa. Och då var det inte jättemycket folk framför mig! Det var typ en tjej som både skötte kassa, tog beställningar, fyllde på soppan, servetter osv.. Vilket betydde att när hon gick för att fylla på soppan så stog allt annat stilla. När jag väl fått beställa, soppa till sambon och pannkakor till mig och E, så när soppan skulle hämtas så var brödet till soppan slut! Suck! Sånt här stör mig rätt mycket, när det skulle kunna göras på ett mycket effektivare sätt! (visst, nån kanske var sjuk i personalen eller så, men ändå..)
 
 
 
 
 
 

Jullov 14/15

Det var riktigt mysigt att vara hemma tillsammans under hela "jullovet". Jag och Elliot var lediga från den 19 december till 7 januari! :) Sambon jobbade en av mellandagarna, annars var han också hemma! :)
Vi var hemma ganska mycket, sen när snön kom försökte vi vara ute och leka mycket i den, vi träffade vänner och familj och besökte fjärilhuset.
 
Här är lite bilder från ledigheten:
 
Vi fick äntligen användning för snowracern, som stog oanvänd hela förra vinterna
 
Vi köpte ett par skidor till Elliot, som han provade nere på sjön! :)
 
 Efter skidåkningen blev det fika i bilen, korv, te och bullar! 
 
Glida på mage på isen var också roligt! :)
 
På besök hos vänner i Berga
 
Här var vi ute på skogsäventyr hos mormor och morfar på juldagen.
 
 
 

Sista jobbdagen

Idag har jag jobbat sista dagen på ett tag! Känns lite konstigt... "På pappret" jobbar jag till på onsdag nästa vecka, har tagit ut komp och semester sista dagarna. :) Sa hej då till klassen idag innan jag gick hem dom är ju för goa! Ville att jag skulle komma och hälsa på när bebisen kommit, och det lär jag göra! ;)
 
Så nu ska jag väl bara slappa hemma fram tills att det är dags. Förhoppningsvis får jag lite fix och don gjort också. Typ som att göra klart i bebisrummet...!
 
 
Slänger in en till magbild från imorse! :) (35+3)
 
 
 

Vecka 36 (35+1)

Magen i vecka 36 (35+1)
 
 

Sammandragningar fortsättning...

Jag åkte in till förlossningen dagen efter jag skrev det förra inlägget om sammandragningarna. Tyckte det var lika bra att få det kollat ordentligt.
 
Jag ringde in på em och fick tid en timme senare. Väl där fick jag lämna urinprov och blev uppkopplad på CTG. Bebisens hjärtljud såg bra ut och jag hade sammandragningar med ca 10 minuters mellanrum. Det är väl lite för mycket egentligen.. Fick iallafall träffa en läkare ( eftr ett bra tag) som kunde konstatera att sammandragningarna inte påverkade tappen (2 cm) och att det bara var att försöka ta det lungt när dom kommer...
 
De skickade iallafall provet till labbet för att kolla UVI, har inte hört nåt så jag gissar att det inte var nåt sånt. Gissar på att det har mer med stress att göra isf..
 
 
 
 

RSS 2.0