Han ålar!

Ja, idag såg jag det för första gången! Han tar sig faktiskt framåt!! :) Det går inte fort, men framåt kommer han. Det var för mormor han visade och sen visade han mig. Han drar sig liksom framåt på underarmarna och skjuter på med fötterna. Men han behöver ha kortärmat, annars glider han bara bakåt. :)

Jag har filmat så att vi kan visa pappa imorgon när han kommer hem!

Han har också börjat dra sig upp på knä och stå med händerna i golvet, där gungar han lite fram och tillbaka. Ibland glömmer han armarna på nåt vis när han ska göra så, så att ansiktet åker i golvet, det är inge roligt! I morse dunkade han huvudet i elementet också, från att ha stått med händerna i golvet till att glida ner på armbågarna, då kom liksom elementet i vägen för pannan.. :(

Sovställning

Natten gick bra, puh! :) Var lite orolig för hur kvällen skulle bli, då Elliot har varit asgrining senaste kvällarna. Så igår gick vi ut och gick en timme i regnet, mellan 17.30-18.30. Elliot sov så gott i vagnen. Sen kom vi hem och lekte och fixade. Vid nio la jag honom i sängen med ersättning/välling och han somnade bra efter några istoppningar av flaskan och sen nappen! :) Sen sov han till 8.30 och åt en gång under natten. Weei! Hoppas att resten av veckan blir lika bra! :)
 
Så här låg han i sängen när jag tittade till honom i morse. Sötis! :) (måste försöka hitta ett högre spjälskydd..)
 

Tröstshoppat

Idag åkte sambon iväg och kommer hem igen på fredag. :( Så efter att vi lämnat av honom vid tåget, åkte jag och Elliot och shoppade lite. :) Blev inte så farligt faktiskt, eftersom det bara blev reashopping. Till mig blev det ett par shorts och en topp och Elliot fick en body och 4 par strumpor. :)
 
Strumpor från kappahl, 32:- (jag gillar inte alls randigt.. ;))
 
Muminbody från Lindex, 50:- Tog storlek 80, då han har börjat använda det i en del kläder. :)

Midsommar

Jaha, midsommarafton idag då. Vi kommer att spendera den ute hos Elliot mormor och morfar, tillsammans med brorsan med familj och en barndomskompis och hennes familj. Hoppas det blir trevligt. :)
 
Återkommer väl imorgon med lite bilder och så förhoppningsvis..:)
 
Glad midsommar!!

Barnvakt igen

I tisdags var det dags för Elliot att ha barnvakt igen. Den här gången var det farmor som fick äran. :) Jag åkte och lämnade Elliot där vid fem, sen åkte jag in till stan där jag mötte upp sambon och några vänner. Kvällen spenderade vi sedan på en japansk restaurang där vi åt gott och mycket! :)

Det hade gått jättebra hos farmor, vi hämtade honom på vägen hem och han somnade gott i bilen. :)

Leksaker

Kan man ha för många leksaker..?! Nää, tror inte det. :) Här är några tillskott till Elliots samling:


En av loppisarna jag brukar gå på hade öppet för sista gången innan sommaren igår, då har dom halva priset på allt. Hittade lite roliga saker till Elliot där. :) Den vänstra leksaken var helt ny i kartong och sen blev det några badleksaker. Gladast är jag över fisken och delfinen, dom är bästa sprutdjuren! :) 10 :- betalade jag för alltihop.


De här leksakerna inhandlades på galoppen kostade mellan 5-10:- styck.

Barnsäkra

Idag har vi påbörjat barnsäkringen av hemmet! Så idag åkte en grind upp vid trappan på övervåningen. Ska upp en nere vid trappan också, men vi måste klura på nåt bra sätt att sätta fast den där först..:)


Strumpor

Har märkt att flera av Elliots strumpor börjar bli lite små. Så i onsdags köpte jag lite nya till honom på rean. Blev 3 par från polarn och två par supercoola från Kappahl. :)


Ljuddämpare

Den här fick Elliot av sin morfar för ett tag sen! :)


Lite bilder

Här kommer lite bilder, då jag äntligen fått igång bluetoothen på datorn! :)


På lekmattan, som han börjar ta sig av. :)


Så här kan man ju också använda gymmet. :)


Så här låg han och pillade under en hel promenad, tokvägrade att sova!


Hade glömt hans solhatt när vi var in till stan. Tur att han fick låna snälla kusinens keps. :)


Så här kan han stå ett tag om man hjälper honom upp.


Fårn när kusinerna var och hälsade på. De gjorde en myshörna till Elliot! :)

Sjuk

Stackars Elliot har blivit sjuk! Det är första gången, han har varit lite snuvig förut men det har inte märkts så mycket på honom. Nu rinner det ur näsan och han hostar och nyser och är allmänt gnällig. Tror att det började med feber i typ fredags, för då var han supergnällig och sov mycket. Stackarn!

Nätterna är också jobbiga förstås, han vaknar oftare, me oftast räcker det med att peta in nappen. Men två nätter i rad har han vaknad och det har inte gått att trösta honom. Han har inte tagit nappen, inte mat och blir inte tröstad av att vara i famnen. Frustrerande! Sen har det helt plötsligt gått över och han somnar om igen.. Hoppas att det går över snabbt, så kanske vi ska åka till Skansen med hans kusiner på fredag! :)

Sova i eget rum..

Inatt sov Elliot i sitt eget rum för första gången! Och det gick kanon! Han vaknade några gånger och fick nappen igen. En gång fick pappa ta upp honom och då somnade han mot hans bröst och åkte då ner i sängen igen. :)

Så igårkväll kunde vi ligga och kolla på serier på tvn i sovrummet! Var väl typ 6 månader sen vi gjorde det.. :)

KS

Idag på morgonen var vi in till KS igen, för att titta på Elliots höfter. Var ju där när han var ett par veckor och nu var det dags för återbesök. Läkaren sa att dom var på gränsen, så vi ska tillbaka om ett år igen. Vi behöver inte göra nånting det ska växa ihop av sig självt. Men det var väldigt lite som var "omoget", på gränsen för att behöva komma tillbaka, men bättre att ta det säkra före det osäkra. :)

Elliot skötte sig iallafall utmärkt både när höfterna röntgades och hos läkaren, som han glatt pratade med! :)

Nationaldagen

Förmiddagen spenderade vi hemma med att turas om att sova. Vi var båda uppe sent igår och Elliot vaknade vid halv 7.. Sen stack vi in till stan för att gå på "Smaka på Stockholm" tillsammans med Elliots faster och "farbror" och kusin. :) Var trevligt att komma iväg lite och det var Elliots första gång inne i stora staden! :) Han skötte sig exemplariskt, sov en stund precis när vi kom dit och satt sen i vagnen eller knät och var allmänt nöjd. Roligast var förstås att leka med kusinen och faster! :)

När vi ledsnat på kungsan gick vi upp till Gallerian för att äta lite gelato! Smarrigt! Elliot premiärsmakade glass och det slank ner utan några större problem. :) Han och "farbror" boundade över glassen, Elliot har annars tyckt att han har varit lite läskig, men idag fick han flera leenden. :D

Lite mer kläder. :)

Var till en tjej här nere i centrum idag, hon hade massor med kläder som hon sålde. Hittade förstås lite till Elliot, nåt i 74 sen i 80 och 86. :) Blev 2 dregglisar, en solhatt, 2 fleecetröjor, en tröja, ett par byxor, en pyjamas och 5 bodysar. 100:- betalade jag.


Sova

Vem har bytt ut vårt barn!?? Senaste två nätterna har varit bäst! :) Han har somnat vi typ 8 och vaknat första gången vid halv 3 resp. 3! Galet ju! :) Då han han fått käk och somnat om. Vaknat igen vid fem och fått mat och sen gjort morgon 6-7. Hallelulja! Hoppas attden här perioden håller i sig ett tag, ingen skulle vara lyckligare än jag! :)

Barnvakt!

Elliot firade större delen av sin 6-månadersdag hos mormor och morfar. Eftersom att jag och sambon skulle på bröllopsfest igår så var mormor och morfar barnvakt. Vi åkte och lämnade honom där vid 11 igår och dom kom tillbaka med honom idag vid ett. Han spenderade alltså natten där. Läskigt! :)

Men det har gått hur bra som helst! Han vaknade 2 (!) gånger i natt och ville ha lite mat. Det tycker jag han kan göra här hemma också! :) Känns iallafall superbra att han trivdes så bra och att vi har någon som kan ta hand om honom om vi skulle vara iväg på nåt.

6 månader!

Igår blev Elliot 6 månader! :) Han börjar bli stor nu..:)

  • Rullar lätt åt båda hållen, tar sig fram så. :)
  • Ålar bakåt, eller han trycker ifrån med armarna och glider bakåt.
  • När han ligger på mage kan han snurra få att huvudet hamnar där fötterna nyss var.
  • Storlek 4 i blöjor.
  • Använder 74 eller 74/80 i kläder.
  • Har blivit rädd för vår ringklocka.
  • Dregglar fortfarande massor.
  • Blir arg om han inte får något han vill ha eller om man tar något ifrån honom.
  • Har precis varit inne i ett utvecklingssprång, men nu verkar det ha lugnat sig.
  • Har smakat majskrokar, det verkade smarrigt. :)
  • Kan hålla flaskan själv, men leker heller än äter ur den.
  • Har börjat blanda i välling i ersättningen.
  • Sover oftast 2 gånger per dag innan han lägger sig för natten.
  • Skrikpratar.
  • Låter som att han säger mamma ibland.
  • Gör som indianrop med baksidan av handen över munnen.
  • Tycker om att ligga på lekmattan och leka med sina leksaker.
  • Sitter bra i nya sittvagnen.
  • Har älskat simmet senaste veckorna. Sparkar som en tok och tycker om att plaska!
  • Vill gärna hålla själv i skeden när han får mat.
  • Vill gärna leka med mobilen/tvkontrollen/datorn. :)

RSS 2.0