Första halsbandet!

Idag när jag hämtade E så kom en av hans pedagoger fram och berättade att han idag kommit fram och frågat om han fick pärla när de var inne. Igår hade de tydligen pärlat alla tillsammans och han hade då knåpat ihop ett långt halsband! :) Och tydligen tyckte han det var roligt eftersom han ville fortsätta idag! :)

Så idag tog vi alltså med oss hans första egengjorda halsband hem från förskolan! :)


"Ett träd"

Elliots träd som han gjort på förskolan! :)


Veckans värd

Den här veckan har Elliot varit dukningvärd på förskolan. Då får man hjälpa till och duka för lunchen. Sen har han berättat att man får stå på en stol och berätta för de andra vad det blir för mat! :) Han är mycket nöjd över att få vara värd! :)


4-års kontroll

Igår var vi till bvc på 4 års kontroll.  Elliot fick titta på tavlan med bokstäver, både med och ut ögonlapp och han såg bra! :) Vi testade också.härseln, då skulle han sätta i en kloss vaje gång han hörde ett pip i lurarna. Det blev också godkänt! Ibland tyckte han det var så roligt att ta upp klossar, så han glömde lyssna efter ett pip först. :)

Vi vägde, 17,95 kg,  och mätte, 105,5 cm, och han fick gå balansgång. Han fick också berätta om förskolan och sina kompisar. Han fick trä på pärlor på ett snöre och räkna dem. Hon kollade att han kunde färger och så fick han rita en gubbe och ett kryss. 

Vi fick också svara på lite frågor om hans tal, typ förstår andra vad han säger.. Och ja det gör dom flesta! Talet är jag inte det minsta oroad över! :)

Han tyckte det var lite konstigt att han var där på.4.års kontroll när han bara är 3 år. :) Och det berättade han när L sa att man gör det här när man är fyra år. :) "Men jag är ju 3 år!"



Mata änderna

I måndags jobbade sambon hemifrån på em, så då passade jag och Elliot på att gå på en promenad medans Vera sov här hemma. Vi gick först till trollskogen och klättrade lite I träd, sen gick vi hem och hämtade lite bröd som vi tog med oss ner till vattnet och änderna.

Först var det inga änder där men när Elliot ropade på dom så kom dom! :) Dom var inte särskilt rädda av sig och kom väldigt nära, lite för nära..! :)




Snutte

Vi har märkt att Vera börjat använda flaskan som snutte. . När hon druckit upp så kramar hon den och håller på att pilla med fingret på nappen. Hon kan flera gånger ta ut nappen ur munnen och istället stoppa in flaskan en liten stund innan hon byter igen, när hon håller på att domna eller precis har somnat. 

Bästa vännen! 😜

8 månader (och lite till)

8 månader har Vera hunnit bli, och inte har jag skrivit om det.. :/

* Ställer sig upp mot saker
* Sätter sig själv från liggande obehindrat, sedan några veckor.
* Kryper! :)
* Stl 4 på blöjor
* Stl 74 på de flesta kläderna. Men endel 68 (bodys) funkar fortfarande och en del i 80 funkar också. 
* Tycker inte att det är jätteroligt att ligga på rygg.. Speciellt inte vid blöjbyten. Därför har vi nu köpt in byxblöjor! ;) För tillfället funkar det att ligga en liten stund om man får leka med mammas nycklar. :)
* Har en liten gnäll period nu, seperationsfas. Hon gillar inte när man lämnar rummet. Kryper ikapp och hänger i benet. Vill gärna vara i famnen eller att man är med henne på golvet. 
* Har fått tre tänder, nere.
* Gillar mat, äter gröt till frukost, mat till lunch och middag och typ youghurt/frukt/macka till Mellis.  Får fortfarande ersättning när hon ska sova på dagen.
* Äälskar Elliot, kryper efter honom och härmar honom. De brukar leka drakar/ monster tillsammans. :)
* Pussas om man ber om det
* Lyssnar till sitt namn
* Jag har försökt lära henne att blåsa ( så hon ska kunna bubbla i vattnet) och hon kan nu om man blåser med henne. :)
* Pratar en del; tehteh, teiteitei, dadada, bababa..
* Gillar att "prutta" med munnen, speciellt när hon inte vill ha mer mat..
* Väger 8960
* Är 70,5 cm lång
* Sover mellan ca 19 och 07. Vaknar ibland inte alls under natten, ibland 1-2 gånger. Men då får hon en flaska och somnar om. Tror det har hänt kanske två gånger att hon tjorvat och inte velat somna om på natten.


Höstpromenad

Igår på förmiddagen var jag och Elliot ute på en promenad i solskenet! Vi gick ner till vattnet och lekte lite i stora klätterträdet. Där var i treuktipnerna tydliga: "Du kan vara min undersåte så är jag din kapten..!?" ;) Vet inte vart han får allt ifrån.. :) Lite är nog Jake förtjänst, som "Jämmer och elende", sa han också igår när vi lekte, för så säger Jake! :)

På väg hem gick vi förbi trollskogen där han hittade en hög gran som var perfekt att klättra i, så en liten bit fick han klättra upp.. Läskigt!



Hon kryper!

På 8-månadersdagen slog hon till och började krypa ordentligt! :)




Babysim

Har gått några gånger med Vera nu. Tyvärr inte på "min" simskola, då tiderna inte passade. Är lite spännande att se hur andra simskolor gör, inte alltid att jag håller med i hur övningen garderob görs och kanske speciellt inte sättet att dyka på. 

Idag var lektion nr 6 och då var en fotograf på besök. Hon fotade de barn som ville och då under vattnet. Vi började dyka förra veckan, alltså lektion nr 5. Då hade barnen fått lite vatten strulat över huvudet i tre lektioner. Sen var det dags att dyka. Vi hoppade dyker sist och även att ta undervattensbilder idag. Känns inte rätt mot Vera bara för att få en bild.. Endel barn blev ledsna vid duken med fotografen, inte så konstigt kanske då de inte dykt så mycket innan och de nu var tvungna att vara under ganska länge för att få en bra bild. Kändes mycket märkligt!

Iallafall, Vera är superduktig i vattnet, sparkar massor och vill ha tag på leksaker. Är ganska nöjd i ryggläge,  en stund iallafall. ;) Älskar att plaska och hoppa upp i luften. Hon är väldigt facinerad av bubbel, känner på luften och bubblorna med handen och pruttar med munnen. Har också övat på att blåsa så idag blåste hon några gånger när jag bubblade. :)

Eftersom vi övat själva med att hälla vatten, både hemma och på simmet, så klarade hon både idag och förra veckan en hel hink utan några problem. Så idag fick hon faktiskt prova på att komma under ett par gånger, gick också hur bra som helst! :)

Mer loppis

Var iväg en sväng idag också! ;) Var dock dåligt med barnkläder idag.. Men 2 koftor, en mössa och ett bamse pussel och t å memoryspel (spindelmannen och bamse) fick följa med hem. :)


Loppislördag!

Idag har jag och Vera varit iväg till galoppen! :) Gjorde lite klädfynd tycker jag allt. Mest till V men E fick också ett plagg, en snygg skjorta! :)
Vera fick 5 pyjamaser, 3 par byxor, en tunika, 3 tröjor, en Body,  en newbie onsie och ett mjukis set. 110:- för allt, ett klipp!  ;)




Sen var jag iväg och köpte några skor från den lokala köp och säljgruppen. 4 par för 40:-. :)


RSS 2.0