Skötväskan

Nu har jag försöka packa skötväskan. Det som finns inuti nu är:
  • 8 blöjor
  • Våtservetter
  • Salva
  • Små handdukar
  • Underlägg (fanns med i väskan)
  • Ett ombyte
  • Napp
  • Alcogel
  • Amningskupor
  • Fuktighetskräm (till mig)
  • Tuggummi :)

Nu funderar jag på om man tar med både skötväskan och bb-väskan när det är dags att åka in till bb. Eller ska jag packa sånt i bb-väskan också och bara ta med den..?

Loppis-shoppat

I lördags var jag och mamma till loppisen på galoppen. Där fyndade jag en lurvoverall i storlek 50/56 för 20 kronor! Supersöt! :)

Hittade också ett gäng "klämmor" som jag tänkte använda att hänga leksaker i på typ vagnen, babyskyddet, skötbordet och så. 10:- kostade dom. :)





Vecka 33 (32+2)

Gick in i vecka 33 i lördags.
Mår fortfarande ok, känns att magen växer dock. Känner mig mer och mer otymplig och klumpig. Har både igår och idag känt mig illamående, vet inte om det är pga graviditeten eller om det är något annat.
Idag har det dock varit tungt på jobbet, känner mig lixom matt när jag står ute på rasterna. Skulle vara skönt att få vara hemma..

Magen idag:






BM 31+6

Var hos barnmorskan i fredags. Allt såg bra ut som vanligt! :) Hjärtslagen låg på 146 och magen hade växt sedan sist, sf var nu 31.
Den här gången behövde hon inte sticka mig, men det blir antagligen nästa gång jag är där, om två veckor. För från och med nu kommer jag att träffa henne varanan vecka.

Målat

I helgen har vi tagit tag i barnrummet och målat om därinne. Blev mycket fint måste jag säga! :) Satte upp lite wallies också. :)
Så här såg det ut före:




Och efter:




2 månader!

2 månader kvar till bf. Heeelt galet! :)
Känns som att veckorna kommer att rinna på nu, iallafall fram tills jag slutar jobbar..:)

Dagens

En dagens från i fredags:


Vecka 32 (31+0)

Gick in i vecka 32 i lördags. Mår fortfarande bra, börja bli tyngre förstår, vägde 84,5 i lördags..
Lillen sparkar på för fullt och trycker en del mot revbenen. Efter att jag varit upp på toa brukar han sätta igång att kicka ett tag. Här om natten vaknade jag av ett väldans liv i magen! Fick världens kick och vaknade med ett ryck..
Tror också att lillen har haft hicka några gånger, det känns liksom för regelbundet för att det ska vara sparkar eller något sånt. Det ha också känts långt ner i magen där huvudet borde vara.

Magen v. 32 (31+0):




Vagga

Sambons syster med familja var över till oss i lördags. Med sig hade dom en vagga som vi ska få låna, tänkte att den skulle stå på nedervåningen, så lillen kan sova när man är där. Eller så får den stå i vårt sovrum.. Vi får se. :)


Dagens

Här är en dagens från förra veckan:



Dagens

Här är dagens hemmamysoutfit. :)



Vecka 31 (30+1)

Ojoj, vad är det som händer. Vecka 31 redan...! :) Det är fortfarande full fart i magen, ibland känns det som att han lägger sig på tvären och spretar åt alla håll och ibland är det bara dom vanliga sparkarna upp mot revbenen. :)

Magen idag:




Blöjhink

I fredags var jag och hämtade blöjhinken som kommit in på Babyland. Den var ju slut när jag hämtade boxen för ett tag sen..


Finbesök

I helgen har vi haft (eller har fortfarande) besök av våra vänner som också är gravida. Har varit en riktigt lugn helg med soffhäng, en tur till centrum och lite bebisprat förståss. :)
De hade också med sig ett AngelSound, så vi kunde lyssna på lillens hjärta. Han var lite svår att hitta till en början, men sedan hörde vi honom! :)

Dagens

Här kommer en dagens från i början på veckan:


BM 29+2

Har varit hos min barnmorska idag. Och det var skönt att träffa min "vanliga" igen. Sist var det ju en ny "tant" som bara klagade på min vikt, det var ju superkul att höra... Idag var det inget prat alls om vikten.

Idag sa hon ingenting om vikten, och alla andra värden såg bra ut! :) Fick så klart lyssna på hjärtljuden, som låg på 141. Hon klämde och kände även på magen för att känna hur lillen ligger och han ligger med huvudet nedåt (då iallafal). Hon hjälpte mig också att känna huvudet, ascoolt! :)

Sf-måttet(?) var 28, förra gången var det 24.

Gick också ner till sjukgymnasterna, eftersom att jag hade ont i rumpan för ett tag sen. Fick en undersökning direkt, då de hade ett återbud. Hon kände och böjde lite på mig och sa att jag rörde mig bra och att fogarna just nu är helt ok, men att det inte behöver betyda att det kommer att fortsätta så.. Men att jag skulle återkomma om jag började känna mer.

Dagens

Idag har vi varit iväg och firat mamma som fyllde år i veckan. Passade på att inviga den här klänningen som jag shoppade på Ullared.:)


Mammakläder

Vilka fina människor det finns! Träffade en mamma från klassen förra veckan som undrade om jag var i behov av mammabyxor, och det är jag ju. Har ett par "riktiga" byxor som man kan ha på jobbet, vill inte gå omkring i mjukisbyxor där och sen har jag tre par leggins. Och snart börjar det ju bli kallare och då kan det vara skönt med lite fler byxor att välja på.. :)

Så, dagen efter kom hon med en kasse med 4 par byxor och ett gäng amningsbehåar. Hur schysst är inte det! :) Och det bästa av allt var att allt passade, kanske inte de byxor jag hade valt själv, men jag tror att dom ska funka. Är ju ändå bara typ 10 (!) veckor kvar. :D

Oj, vad kläder! :)

Fick två stora kassar med kläder förra helgen, av min kusin. En kasse i storlek 62 och en i 68. Tusen tack!!
Har tvättat upp allt och storlekssorterat in allt i byrån som står utanför lillens rum. Så nu känns det som att vi klarar oss fram tills det är dags för storlek 74! :)

Badbalja

Idag har vi varit på galoppen. Jag tänkte att jag skulle kika efter en badbalja, köpte ju en sån "insats" till baljan på Ullared, men någon balja har vi inte haft. Tog inte så lång tid innan jag hittade en för 10:-. Perfekt!


Dagens

Dagens outfit:



Vecka 30 (29+0)

Går in i vecka 30 idag. Otroligt! :) Känner illen sparka ofta, mest på höger sida. Iblan kan man känna hur han trycker ut huvud/rumpa och det blir hårt på ena sidan av magen och mjukt på den andra. :)
Jag mår fortfarande bra, ska ju inte förneka att jag är trött när jag kommer hem från jobbet, men jag tycker ändå att jag mår riktigt bra för att vara gravid i 30:e veckan.. :)
Om jag sitter ner en hel dag får jag ont i svanskotan, men det är ju ingen risk på mitt jobb.
Har fått lite märken på mina "lovehandles" och på insidan av låren, magen har dock klarat sig.

Magen idag:




RSS 2.0