12 veckor

I tisdags blev Vera 12 veckor. :)
 
Hon har börjat vara vaken mer och sova i lite kortare stunder. Men kan fortfarande dra till med en lur på över 2 timmar. Hon fortsätter sova bra på nätterna, kan somna för natten nån gång mellan 20 och 22, sen sover hon oftast till runt 05 för att äta lite och sen somna om. :)
 
Hon har börjat intressera sig för sina händer, tittar på dem och försöker iblnad föra händerna mot något hon ser. När hon äter har hon ofta händerna knutna och intill kinderna. :)
 
Hon kan fortfarande ha klderna i stl 62, någon enstaka byxa i stl 56. Men 68 är lite stort än.. ;)
 
Igår var vi på bvc för vägning och mätning. 5985 g tung och 60 cm lång! Huvudomfånget var 41,2.

Mer nytt ;)

Idag var jag och hämtade ut ett paket från hm. :) Var lite sommarkläder till Vera och sandaler till Elliot. Den vita linnebodyn är så fin! Hittade den inte i nån av butikerna här i närheten, så det fick bli en beställlning från hemsidan. :)
 
 
 
 
 
 

Röj ute

I helgen som var var vi ute på tomten och fixade! Anna var här och hjälpte till, så vi fick massor gjort! :)
 
Vi rensade ur syrenhäcken lite, grävde bort den gamla komposten och lade stenplattor där istället och fixade till rabatterna. Blev superfint! Så om nån helg kommer hon igen så ska vi försöka plantera lite.
 
Tanken är att vi ska öppna upp i staketet där komposten stod, så man kan ta sig in och ut där med vagnen. Kan vara skönt till sommaren, slippa lyfta igenom vagnen inne för att komma ut på baksidan. :)
 
 
Före..
 
Efter!
 
 
 
 
 
 
 
 

Röj inne

Under påskhelgen satte jag igång projektet att röja i förrådet på övervåningen. Det har gnagt i mig länge att det är så rörigt där, så nu gjorde vi slag i saken! Massor av stora plastbackar inhandlades och sen satte jag igång att sortera och märka upp. Blir så bra och plastbackarna är kanon! Säljhögen blev väldigt stor, så jag blir nog tvungen att köra en vända på galoppen när den öppnar! :)
 
 
 
Det som ska säljas...
 
 
 

Nytt

Det är ju så lätt att shoppa när man är hemma på dagarna! Livsfarligt! :)
Har hunnit med både 70% shopping, halva reapriset-shopping och en liten beställning på nätet..
 
 
 
 
Kläderna på bilderna ovan köpte jag på 70% rean. Det mesta till växalådorna. :) Rosa bilden är till en kompis dotter. :) 1000:- gick allt på totalt..
 
Halva reapriset, stl 68 och 74. 195:- för allt
 
Byxor och tröja till Elliot, 70:- för båda.
 
 
 
 

10 veckor

Igår blev Vera 10 veckor! :) Tiden går så fort..
 
Senaste tiden har hon sovit mycket på dagarna, är hon vaken är det max en timme i taget. Hon äter numera enbart ersättning och då oftast 120 ml varje gång. Hon har ju sovit grymt bra på nätterna, men har nu ibland börjat vakna en gång för att äta.
 
Från att ha bajsat typ varje gång vi bytte blöja i början så kör hon nu varannan/ var tredje dag ungefär.
 
Igår när vi böt blöja i skötrummet så kom hon åt djuren i mobilen med handen när jag lyfte henne. Hon så alldeles chockad ut. :) Sen tittade hon mycket intensivt på dom och det såg ut som att hon försökte föra handen dit igen. Gick inte riktigt, däremot fick sig hennes näsa en lite buff av handen istället.. :) Men hon var super fokuserad och det såg ut som att hon verkligen försökte! :)
 
Hon blir glad när Elliot kommer och pratar med henne, vilket han gärna gör! Så roligt att se dom tillsammans redan nu när hon är så liten. Trodde inte att hon skulle reagera så tydligt som hon gör. Hon gillar förstås när mamma och pappa pratar me henne också. ;)
 
Hon har börjat "prata", gurgla och "auooa". Grymtar en del gör hon ockå. :)

Prat

Elliot säger ju så mycket roligt nu för tiden! :) Man tror att man ska komma ihåg allt, men det gör iallafall inte jag tyvärr.. :/
 
Härom dagen när han skulle åka och handla med pappa och fick frågan vad han ville handla så sa han det vanliga; Yoghurt och sen en fin blomma. Jaha, vem ska få den frågade pappa. Mamma sa Elliot. Och en blomma till Sylva. :)
 
Han säger "Uschabulla" om nåt är äckligt.
 
Tölja istället för tröja.
 
I helgen tyckte han det var lite jobbigt att ha en lillasyser, han sa till pappa: "Jag vill inte ha en bebis, det tar så lång tid!" Pappa frågade vart vi skulle göra av henne.. "Vi kan lägga henne på soptippen.." Stackarn!
 
Vera låg i soffan och Elliot kollade på film, on började skrika när jag gick, då hör jag hur Elliot säger något i stil med, "Ingen fara, jag är här" till Vera. Tyvärr lugnade hon sig inte så då ropade han på mig istället "Mamma, vi har problem!" och pekade på V. Han är för rolig. :)
 
 

Sista höftkollen

Idag har jag och Vera varit till Astrid Lindgren och kollat hennes höfter, eftersom de såg lite omogna ut på första kollen.
Idag såg ultraljudet bra ut och läkaren kunde konstatera att höfterna var "friska"! :) Skönt, då slipper vi åka på fler kontrollen. Med Elliot var vi ju där en gång när han var dryga året också, men det slipper vi alltså nu. :)

2 månader!

Herregud, i fredags blev Vera 2 månader! :)
 
* Har börjar jollra och gurlgla.
* Tycker om när Elliot pratar med henne och sjunger. Speciellt Twinkle twinkle. :)
* Har Börjat använda stl 62, har plockat bort stl 56. (förutom i vissa plagg som fortfarande funkar.. :))
* Väger 5210 g och är 57,3 cm lång.
* Sover oftast väldigt bra på natten, ca 6-8 timmar för det mesta.
* Kräks fortfarande en del.
* Har börjat vara mer vaken, igår på påskmiddagen satt hon med vid bordet och var supernöjd över att få vara med. :)
* Har börjat gilla att liggga igymmet, häromdagen låg hon där och var superglad och sparkade på bågen så leksakerna rörde sig.
 

Sjukling

Elliot har varit sjuk ett tag. Det började med feber i tisdags efter förskolan. Han var supervarm på kvällen och hela natten, så han fick vara hemma på onsdagen. Han var sänkt och varm och somnade i soffan vid fyra på em. Sen vaknade han vid 7 igen och var uppe ett tag innan han somande för natten. Han var alltså hemma i torsdags också.. Då gjorde han likadant, somnade vid halv fyra på em, sen sov han till 8.30 morgonen efter!! (Med ett uppvak för lite välling vid sju-tiden) Han har aldrig sovit så länge förut!
 
I fredags var vi till mamma och pappa och åt lite påsklunch, då verkade han pigg, men sen igår när vi var till kusinerna och firade lite så kom febern tillbaka och han somnade i soffan där.. Så får se hur han mår idag..

RSS 2.0