Hokus pokus

Har ju inte visat hokus pokusstolen jag köpt till lilleman. :) Hittade även den här på fb, 150:- gav jag för den. :)


Klädbytardag

Idag var det klädbytardag på ett ställe här i närheten. Hade märkt upp två stora kassar med kläder som jag lämnade in igår. Hade väl inga större förhoppningar om att bli av med så mycket, men det är ju bara att prova. Så klart var jag där i morse under försäljningen. Det var ju superkul, massor med kläder och riktigt schyssta priser. :) Så jag kom hem med 5 pyjamaser, en body, en tröja, dregglis (allt i storlekarna 74-86), 3 dvd:er, en bebisleksak, ett gäng dinoraurier och andra vilda djur, ett par sneakers till mig och en tröja till sambon. Allt detta betalade jag 180:- för. Toppen ju! :)


Djuren..


Tygbok med spegel på baksidan


Vikt och längd

29/3: 7020 g, 65 cm (3 mån, 27 d.)
12/3: 6525 g, 63 cm (3 mån, 10 d.)
22/2: 5865 g, 61 cm (11v., 5 d.)
9/2: 5490 g (9 v., 6 d.)
2/2: 5110 g, 61 cm (8 v. 6 d.)
18/1: 4945 g (6 v. 5 d.)
12/1: 4745 g, 57,5 cm (5 v. 6 d.)
4/1: 4350 g, 56 cm (4 v. 5 d.)
28/12: 4190 g, 56 cm (3 v. 5 d.)
19/12: 4100 g, 55 cm (2 v. 3 d.)
12/12: 4000 g (1 v. 3 d)
7/12: 4080 g (5 d)
2/12: 4125 g, 53,5 cm ( 0 d)

Längd och vikt idag

Idag har jag och Elliot varit ner till bvc för att väga och mäta lite..:) Var ju snart 3 vecor sen sist.
Vikten var idag 7020 g, han har alltså sprängt 7 kilos gränsen. Och han var 65 cm lång. :)

Passade också på att boka en tid hos barnmorskan för att få ett recept på p-ringar, som jag ju kan börja med nu när jag inte ammar längre. Använder heller dom än dom förbaskade p-pillerna man ska komma ihåg att äta vaje dag..:)

Nya lekrummet!

Vi har ju haft ett "lekrum" på övervångingen, där de barn som hälsat på här har kunnat röja runt. Igår organiserade vi om så att lekrummet är på nedervångingen istället, bredvid köket. Det rummet har tidigare varit vårt "skräprum". Vi bar ner expedithyllan, som stått i Elliots sovrum och ställde i nya lekrummet. Den har mycket förvaring för leksaker, så det blev kanon.

I Elliots rum ställde vi istälet in malmbyrån som stått i hallen där uppe, däri finns nu alla hans kläder.

Längtar tills han blir lite större, då ska jag fylla lekrummet med massa roliga saker! :) Kanske tjuvstartar lite redan nu.:)




Mina robotar har fått flytta in i lekrummet! :)

Nytt till Elliot

Elliot har fått lite nya saker senaste tiden! :) Har tex köpt ett stoort klädpaket, det var 75 plagg, varav 3 overaller och för allt betalade jag 350:-, som jag dessutom delar med brorsan och svägerskan..:) Från början var jag bara intresserad av overallerna, men hon som sålde ville ha 100:- resp 200 för overallerna, så då tog jag hela paketet. Det  var bodys, tröjor, byxor och pyjamasar. Blir ingen bild, då allt är inpackat i lillens byrå. Men här är lite andra saker som inhandlats:


Lekmatta, 20:- på loppis


Bumbo, 50:- på köp/sälj på fb. (ja, den är rosa, so what..;) )


Lekmatta, 50:- också hittad på fb.


Leksak/skallra, 20:- på loppis. (köpte 2 liknade leksaker till, men de överlevde inte kokningen..)

"Smakis"!

Idag har Elliot fått sin första smakis! :) Han satt med oss vid bordet när vi åt och eftersom att det serverades potatismos idag så passade vi på att ge honom lite. Nu är det alltså lite mos på fingret som han får, ingen hel smakportion. :)

Men det gick väl helt ok, han visste väl inte riktigt vad han skule göra med det, men han fick iallafall in det i munnen och det kom inte ut igen! :) Vår stora kille!

Öronkoll

Idag på morgonen har Elliot och jag varit till Danderyd för att kolla hans ena öra, som ser lite lustigt ut. Läkare kände och klämde, det gick ganska bra till en början. Men mot slutet började Eliot vråla! Då var det inge roligt längre..
Iallafall, dom gör ingenting åt örat nu och han trodde att det kunde växa till sig av sig självt. Så vi avvaktar och ser vad som händer, om det fortfarande ser konstigt ut när han närmar sig 5-6 år så kan man fixa till det då.

Vänder från mage till rygg!

Han gjorde det ju två gånger för ett par veckor sedan, men först nu verkar det som att han kommit igång på riktigt. :)
Igå rullade han över 3 gånger och idag har han gjort den 2 gånger än så länge! Stora killen! :)

Somna själv

Igår var vi hos Elliots kusiner på kvällen, vilket gjorde att han inte somnade som vanligt vid 7- halv 8. Utan har som en stund vid sju och var sedan vaken tills vi kom hem vid nio. Då var han lite gnällig, så vi la honom i sängen och satte igång mobilen med ljud och ljus. Då blev han tyst och låg och tittade intensivt på den. :) När den hade spelat melodin typ 4 gånger stängs den av och då sov han!  :)

Yeey!!

15 veckor efter förlossningen..

Ja, har fortfarande ett antal kilo att gå ner. Har ca 10 kvar till vikten jag hade när jag blev gravid, men skulle gärna ner en bit till. :) Har börjat att promenera varje dag, ca 1,5-2 timmar. Brukar sticka ut när Elliot ska sova sin eftermiddagslur. Så förra veckan var jag ute varje dag, var underbart att gå i solen med bra musik i lurarna! Och som barnet sover i vagnen, är inte ofta han sover två timmar i sträck här hemma (dagtid alltså..:)).

Hade tänkt att jag skulle väga mig i morse, men det glömdes bort, så det får bli imorgon i stället. Kanske sk ta och mäta också..?

15 veckor

Idag blir Elliot 15 veckor. Känns galet, tänk att det var 15 veckor sedan han kom till oss. Smatidigt som det känns som att han alltid funnits med oss..:)

Senaste nätterna har han sovit bra, mellan ca 19 och 6-7 på morgonen. Han brukar få mat vid 22 innan vi somnar, sen vaknar han vid ca 3 och 6 och får mat. Känns bra! :)

På dagarna sover han ca tre gånger, första vid ca 9, sen vid 12 och vid 14.30-15. När han sover på em har jag börjat gå ut och gå med vagnen, har varit ute i 1,5-2 timmar. Skönt att röra på sig och han sover så bra i vagnen. Han sover tills vi kommer hemm och jag ska dra upp vagnen för trappan..:) Igår sov han bara en halvtimme dom två första gångerna, därför var vi ute och gick i hela 2 timmar igår! :)

BVC- vaccination

Idag har vi varit nere på bvc och Elliot har fått 3-månaders vaccinationen. Det gick väl ok, han var ju inte direkt glad efter, men somnade ganska snabbt i bilstolen. Han var iofs lite grining redan när vi kom dit, han var nog trött. Så att han blev ledsen när han fick sprutorna var väl inte så konstigt..:)

Vikt och längd tog vi idag också! :) 6525 g och 63 cm lång. En vikt uppgång på 660 g sen sist, drygt två veckor sedan. Bra jobbat! :)

14 veckor! :)

Oj oj oj, vad han växer! :) Och det går galet fort, precis som alla säger. När han var typ 3 veckor och sambon skulle börja jobba igen, så kändes det som att han aldrig skulle bli tre månader, men nu är vi där, med råge! :)

Han har under veckan varit lite kinkig och gråtig, men igår var det ganska bra. När han tog sin sovstund mitt på dagen, så sov han i 3 timmar! Natten har varit ok, åt vid halv två, sen var det lite napp istoppningar tills han vaknade vid 6 igen. Då fick han mat och sambon gick upp med honom, så jag kunde sova vidare i 3 timmar! Så skönt! :)

  • Precis upptäckt sina tår
  • Känner igen mamma och pappa, blir glad när han ser oss :)
  • Skrattar hjärtligt när man busar med honom
  • Tycker om att vara lite mer upprätt och se sig omkring

Fötter

Idag när Elliot satt i babysittern på bordet bredvid mig, jag satt och surfade. Så blir det tyst, då ligger han och studerar sin fot! Har tittar och vrider på foten. Häftigt! :D

Nu ligger han och sträcker sig efter foten, men sträcker samtidigt på benet, så det är svårt att få tag på den..;)

Kompis!

Igår fick våra vänner sin efterlängtade dotter. Grattis!! Så nu är Elliots först kompis 2012 här! :) 3 till är på gång! :)

13 veckor och 5 dagar. :)

Tror att Elliot kanske är inne i ett språng nu. Senaste dagarna har han haft jättesvårt att sova, både på dagen och natten. Vi har fått vagga honom till sömns i famnen, har inte als gått att ligga själv i liggdelen. När han sovit i famnen en stund brukar det gå att lägga ner honom. Ibland vaknar han till och är jätteledsen, då är det bara att tat upp jonom så somnar han om i famnen. Han verkar behöva mycket närhet just nu! Imorse som han på pappas magen i 1,5 timma.

Det som har gått så bra att lägga honom i liggdelen senaste veckorna, hoppas att vi kommer tillbaka dit snart..:)

Han har hela tiden sovit bra på nätterna, men inte nu, han vaknar första gången vid 2-tiden. Ger honom mat och ibland somnar han om då och ibland får man vaga honom. Sen vaknar han typ en gång i timmen resten av natten. Då pluttar jag i nappen eller ger mat om det inte funkar med nappen eller tar upp honom i famnen. Det som är jobbigt med att han äter flera gånger på natten är att blöjan måste bytas, i natt böt jag två gånger på honom..

Sjukgymnasten igen

Idag var vi till sjukgymnasten igen och precis som sist så tyckte hon att allt såg såå bra ut! :) Ua på allt..:)

3 månader! 13 veckor!

I fredags fyllde Elliot både 3 månader och 13 veckor! :) Vi firade genom att åka och hälsa på på jobbet, det vr ju soprtlov så dom hade det väldigt lugnt där. Jag och Elliot hade det riktigt trevligt, umgicks med kollegor och barn ända till halv fyra! :)

  • Har börjat suga på bara tummen (tillskillnad från innan, då hela handen varit i munnen..:))
  • Storlek 3 i blöjor
  • Börjat använda 68 i kläder, 62 börjar bli tight
  • Är oftast lätt att ha med om vi ska iväg.
  • Tycker om att åka bil ibland och ibland är det gallskrik
  • Skrattar när vi busar med honom
  • Känner igen mamma och pappa
  • Blir ibland lite reserverad för andra, studerar dem noga
  • Äter mellan 150 och 210 ml per mål

RSS 2.0