Feber, krypa och sitta.

Som sagt så har det varit full fart sen smabon gick på semester, men nu har vi bara tagit det lungt idag och det har varit riktigt skönt både för oss och Elliot. Han har varit lite hänging och grining senaste dagarna. Haft hör feber till och från ochså. Inatt vaknade han och var jättevarm och bara grät. Försökte få i honom lite vatten och alvedon och efter ett tag kunde han somna om i pappas famn. Tyckte så synd om honom! Idag har det gått ganska bra, men han har haft lite svårt att sova, bara på pappas bröst har det gått bra. Så för ett tag sen tog vi en promenad med vagnen så att han skulle får sova lite längre, och han har nu sovit i snart en timme.
 
Han har iallafall blivit mycket bättre på att krypa, sen han gjorde det första gången. Han är stadig och det kan gå ganska snabbt, han växlar fortfarande mellan attt krypa och åla. Han har också börjat att sätta sig upp själv från liggandes/krypandes, han börjar bli stor nu! :)

Tand nummer 2

Dåligt med inlägg nu, men har semester och därmed fullt upp! :) Efter att vi kommit hem från Åland hade vi två dagar hemma, sen bar det av till Gotland, där vi va i nästan en vecka. Vi kom hem natten till torsdag.

Iallafall, på Gotland upptäckte vi Elliots andra tand! Så nu stoltserar han med två framtänder i nedre käken. 16/7 såg vi tande för första gången! :)

Första semestern!

Idag kom vi hem från första resan på semestern,! :) Vi har varit på Åland sen i lördags. Hälsade på ett par vänner och deras som som är typ ett år äldre än Elliot. Dom var fascinerade av varandra kan man säga! :)

Blir en del packning när man reser med barn har jag märkt. Bilen var typ smockfull och då skulle vi bara va borta i 3 nätter.. Men det är ändå massa saker som ska med, kläder för olika väder, alla sorters mat (resättning, välling, gröt och burkar), skålar och skedar, resesäng, matstol, leksaker..osv. Tur att vi åkte med bil.:)
 
Vi spenderade mesta tiden i stugan, lekte med barnen och umgicks. :) En dag var vi till Mariehamn och kollade in stan, käkade lunch och gick till lilla holmen. Elliot var väl inte jätte intresserad av djuren.. Men nästa år kanske. ;)

Vi har iallafall haft det toppen och Elliot firade semestern med att krypa för första gången!! Hur coolt som helst, känns kul att vi båda var med och att vi faktiskt lyckades fånga det på film. :) Har har inte krypt nåt mer efter det, men nu har han visat att han kan iallafall. :D

Stugan som vi bodde i låg precis vid vattnet, så vi var ner och fotade lite där:

Bvc

Idag var jag och Elliot ner till bvc, tyckte det var dags att få en vikt och längd på gossen nu när han gått och blivit 7 månader! :)
Han vägde 9220g och var 71 cm lång. Perfekt! :)

Pratade också lite om att han har svårt att somna (sedan ett par dagar tillbaka), det kan bero på tänderna, värmen eller att han är inne i ett språng. Eller alltihopa.. Får hoppas att det går över snart bara.

Han har så himla svårt att somna på kvällen, även lite på dagen, men kvällarna är värst. Inatt vaknade han dessutom vid halv 1 och var otröstlig. Ville inte ha flaskan och bara grät och sprattlade. Tillslut somnade han i pappas famn och kunde sen läggas ner i sängen. Puh! Det tar på krafterna kan jag säga!

Sen verkar det som att han inte vill ha ersättning längre, på kvällen och natten blir han förbannad om man försöker ge honom flaskan.. Och idag på dagen har jag bara fått i honom en skvätt ersättning. Istället har han ätit gröt och mat. Kanske också bara är nån fas, men känns lite jobbigt då han tidigare surplat i sig det utan problem. Blir ju lite orolig att han inte får i sig tillräckligt. Men vi får väl vänta några dagar och se..

7 månader!

Grattis finaste killen på 7-månadersdagen! :)
Och senaste veckan har det verkligen hänt massor känns det som. Gör som vanligt, försöker punkta upp hur Elliot är/har det just nu, när han precis blivit 7 månader.
 
  • Har börjat använda storlek 80. En del 74 funkar fortfarande.
  • Väger drygt 9 kg tror vi. Ska försöka komma iväg till bvc i vecka för att väga och mäta honom.
  • Äter gröt till frukost (har precis börjat äta det igen, var ju inte så förtjust när jag började prova), ersättning till mellis, mat och fruktpuré till lunch, ersättning til mellis och ersättning/välling på kvällen.
  • Sover ungefär 11 timmar per natt. Om han somnar för natten senare så sover han längre på morgonen.
  • Vaknar ibland på natten och behöver få nappen, men inte så många gånger senaste tiden. Äter 1 och ibland 2 gånger under natten/tidig morgon.
  • Sover i spjälsängen i eget rum sedan typ 2 veckor tillbaka. Går hur bra som helst! :)
  • Har börjat tycka att det är ganska ok att åka bil, somnar gärna i bilstolen.
  • Ålar!!
  • Säger mamma! :) Men är väl inte medveten om att det verkligen är ett ord han säger..;)
  • Tycker om att banka med händer och leksaker i bordet/golvet.
  • Tycker om att studera sig själv i spegeln.
  • Vi försöker få honom att sova för natten vid typ 20.00.
  • Har favoritleksaker, just nu är det den hårda getingen, brioskallran och några mjukisdjur som man kan bita i öronen. :)
  • Tycker mycket om sin tiger och kan gosa med den när han är lite trött eller ledsen.
  • Är fortfarande reserverad för nya människor, men får han studera ett tag i sin egen takt så brukar det gå bra sen.
  • Älskar tvn.. :)
  • Sover fortfarande i liggdelen på dagtid. Men den börjar bli liten och han ålar sig ur den när han vaknar. Så vi funderar på att ställa upp resesängen här nere, så han kan sova iden.
  • Har fått sin första tand!
  • Tror att han börjar lyssna till sitt namn. :)
  • Säger "dädä", "mama", "däjdäjdäj", "dada"..

Första tanden!

Ojojoj, nu händer det grejer. I torsdags när Elliot bet på mitt finger kände jag hans första tand! :) Den sitter i nederkäken och har precis tittat fram.

RSS 2.0